Uke 38 – Matauk

Skjera bloggen?

Denne uken er det Kristine og Sondre som er så heldig å få blogge!

Uka begynte med en rolig mandag med valgfag. Dette ble den eneste dagen vi hadde noe fritid denne uka for på tirsdag begynte vi med Matauk-uka!

Alle elevene fikk velge mellom fem ulike aktiviterer. Fisking, sauesanking, vedhogst, baking og bær- og sopplukking. Det gjorde at klassen ble splittet opp på ulike aktiviteter.

Fiskegruppa tilbrakte mesteparten av tiden på sjøen, og fylte mange fiskekasser. Torsdagen brukte de på å lage middag til resten av skolen, nemlig fiskekaker.

Bakegruppa fikk skryt av personalet for de fine flattbrødene de bakte. Flattbrødene ble servert til lunsj, så vi kan bekrefte at de var terningkast 6.

Bærplukkerne plukka bær og epler som resten av oss fikk nyte i form av eplekake og saft.

Vedhogstgruppa, som var sterkt representert fra Peru-klassen, koste seg i skogen mesteparten av uka. De fikk brukt både sag og øks, mens noen heldige fikk prøve seg på motorsag. Til sammen pakket de 30 sekker ved som skal holde neste-års elever varme på tur.

Sævsankgruppa tilbrakte mesteparten av Matauk-dagene i Langedalen som er en dal like ved skolen der sæver beiter fritt. Det var 2 veldig våte dager med totalt nesten 100mm med regn. Til tross for været fikk elevene sanket 40 sæver på to dager.

Sævsankerne<3

Fredagen var alle elevene ferdig med de ulike aktivitetene og dagen ble brukt til førstehjelpsopplæring. Det var 4 ulike områder vi skulle lære om: Trafikkulykker, sykdommer og stabilt sideleie, kutt og skader og hjerte-lungeredning.

Lørdagen var vi heldige og fikk et 4 timers seminar om fairtrade. Det kom engasjerte lokale folk som underholdte oss og sendte oss ut på oppdrag som telling av fairtrade varer i butikkene i området, lage presentasjoner om ulike fairtrade varer og baking av fairtrade kake.

Bakingen gikk ikke heelt som planlagt

Kvelden ble litt mer aktiv med fest for de som ville. Alle er oppe å nikker enda så alt i alt har det vært en strålende uke.

Takk for oss,

Mikedrop.