Uke 10: Tur, brannøvelse og Peru-seminar

Hei bloggen!

Da har vi endelig kommet hjem igjen fra vinterferie, og har hatt en innholdsrik påfølgende uke. Denne uken har vi hatt lynkurs i salsa og kor, vært på diverse turer og hatt brannøvelse. Kronen på verket denne uke var Peruseminaret(!) som vi brukte store deler av uken til å øve på.

På mandag  begynte ikke dagen før 12:15, da vi hadde fellesfag med Hilde-Maria, læreren til Bali. Hun tok hele skolen med på lynkurs i salsa og kor, derav kor hadde vi litt kunnskaper fra før jul. På ettermiddagen og kvelden begynte vi på forberedelser til peruseminaret. 

På tirsdag dro vi sammen med Baliklassen på topptur til Høgenibba. Det var fint vær, flott stemning, og fantastiske pudderforhold et stykke ned fra toppen, før dette ble byttet ut med skare og is. Forberedelsene til peruseminaret fortsatte.

På onsdag ble alle friluftsklassene delt opp, der noen var på topptur til Eidskyrkja, noen var å klatret i den nye Ørstahallen, og noen, ikludert begge undertegnede, var på en vidunderlig kajakktur i Ørstafjorden. Det var en helt perfekt dag, masse solskinn, rolig sjø og godt humør. På ettermiddagen kom Ørsta brannvesen på besøk og hadde brannøvelse i Annekset. Skolen stilte med to markører, Sjur fra Bali og vår kjære Ottasønn, Knut. Ellers øving til peruseminar. 

Hele torsdagen gikk bare til intensiv øving og forbereding til peruseminaret. 

På fredag var det valgfag, der undertegnede Andreas var på topptur til Sandhornet i dårlig sikt og snøvær, mens undertegnede Casper hadde massasje og skating. Resten av dagen gikk til enda mer øving til peruseminar.

På lørdag var det endelig på tide med peruseminar!!! Vi hadde en introdel der vi fortalte kort alle sammen om hva vi hadde opplevd, før vi delte skolen inn i grupper og som rullerte på 8 stasjoner rundt omkring på skolen. Stasjonene handlet om Mat, Amazonas, Lima, Salkantay, Machu Picchu, Paracas, akutte kriser og historie og politikk. Til slutt viste vi to videoer som samlet opp litt hva vi hadde gjort og opplevd. Seminaret gikk som smurt, og både publikum og lærer Loftepus var storfornøyd. Senere på kvelden inviterte animasjonsklassen på en kosekveld med spill. Vi hadde også besøk fra musikklinjen til Elverum folkehøyskole, og de hadde en konsert for oss også på kvelden. 

Søndagen gikk på litt av hvert, enten topptur, tur, surfing, klatring eller restitusjon på skolen.

Med det takker Casper og Andreas for seg!!!