Ski, ski og mer ski!

Det var en gang 19 slitne lamaer som kom tilbake til hjemlandet sitt etter en fantastisk, men også ganske utmattende tur. Noen var heldige og fikk fly rett hjem mens klassens to trøndere måtte tilbringe ei natt på Gardermoen. Heldigvis skulle vi ha en rolig uke hjemme før oppstart på Sunnmøre. Det var nok lurt for flere av oss som opplevde å få forsinket perumage i tillegg til kuldesjokk og forkjølelse.

Tilbake på Møre tok folk oss godt imot. Det var koselig å se igjen gjengen. Noen ble hilst velkommen med en klem, mens andre ble ønsket velkommen med en prank. Men det beste med å komme tilbake er snøen som nå ligger som et hvitt teppe over Ørsta. Etter tre uker i jungel og ørken ble vi alle blendet av snøen og fikk et akutt behov for å komme oss ut. Første helga ble derfor hovedsakelig brukt til skikjøring, blant annet en søndagstur til Strandafjellet.

Mandag startet vi altfor tidlig med valgfag for oss som fortsatt var innstilt på perutid. Noen fikk kjørt seg på joggetur med Hilde Maria, noen slappet av i musikksalen med musikklytting og andre løftet tungt på styrkerommet. Etter lunsj tilbrakte vi noen timer i klasserommet med sjekk av skiutstyr og skredlære. De fleste strevde disse timene med mark i rompa, men vi var bare glade for at det ikke var botfliesegg som hadde blitt til larver. Etter disse forberedelsene var vi klare for morgendagen som skulle tilbringes utendørs.

Tirsdag morgen reiste vi derfor avgårde til Volda skisenter. I tillegg til peruklassen og to fjorårselever hadde vi også med oss alle de spedalske og skadde fra de andre klassene. Mens de som var i form begynte å gå oppover slalombakken med feller, satt det derfor en god gjeng og grillet med Klang nederst i bakken.

Pulkpia <3

Onsdagen ble brukt på omtrent samme måte som dagen i forveien, men denne gangen dro vi langt og lengre enn langt, nemlig til Ørsta skisenter! Slalombakken i Ørsta skisenter er spuperbratt, så med snøvær og sterk vind ble det litt av en utfordring å komme seg til toppen. Men peruklassen som løp fra lyn og torden i Andesfjella, overlevde jungelen med taranteller klatrende på spisebordet og aper som bæsjet i middagsmaten, klarte også å komme seg til toppen av bakken i Ørsta skisenter.

Gjengen på toppen
Gjengen som ikke nådde toppen…

Torsdag startet vi med mer skredlære før det var tid for den ukentlige romvasken. Noen vasket rom, mens andre benyttet tiden til å dra på tur. Utover dagen begynte det å strømme på med flere fjorårselever. Til slutt var det omtrent 70 gjester på skolen, så slutten på uka har bestått av mye folk og lange køer i matsalen.

Fredag var det skidag med fjorårselevene i Volda skisenter. Litt dårlig vær i Ørsta og litt lang venting på buss til skisenteret gjorde at flere var litt skeptiske, men det snudde fort. Det ble nynyydelig vær, god snø og til lunsj fikk vi kjempegod lapskaus MED PYSJE! (Og lapper til kveldsmat, mmm)

Lørdag var det tid for volleyballkamp mellom årets og fjorårets elever. Det ble god stemning i gymsalen og seieren gikk selvfølgelig til 18/19 kullet. Senere spiste vi deilig festmiddag og på kvelden var det elevkveld hvor alle klassene, samt lærere og assistenter hadde hvert sitt innsalg. Utførelsen på “Rumba med Gunn” utmerket seg spesielt. Firkantfolket som ennå ikke har kommet helt i vater etter utenlandsoppholdet, gikk for det mest lettvinte og trykket play på videoen vi laget til juleballet.

I dag er det søndag og mange har vært på tur i snøværet. Uka har som dere sikkert har fått med dere vært fullstappa med skredopplæring og skikjøring, men mange har også vært på aketur, langrenn og skøyter. Vi gleder oss til ukene videre og vi kjenner på oss at nå er det ikke lenge til skiteknikken er sånn nogenlunde på plass. Til uka skal vi på Stranda skisenter for å øve enda mer, før vi skal til VM for å ta over der Aksel Lund Svindal slapp.

Snipp snapp snute, så var dette blogginnlegget ute…

Klem fra Vilde og Ingeborg