Uke 49: Juleballuba

Heia bloggen 😉

Vi har det bra! Og du da?

Denne uken har vi drevet med litt av hvert av julerelaterte morsomheter. Alt fra latinske julesanger til juleverksted og -baking og ikke minst et storslått og festlig juleball.

Men før vi kunne starte kosen, måtte selvfølgelig Eirik få bable sin faste ukentlige kvote. Denne mandagen hadde vi gleden av å få høre på et to timer langt foredrag om de utallige måtene å dø på i Peru. Både insektsbitt og krangling/dytting ut for stup innad i gruppen ble nevnt. Etter dette ble vi så gira på Peruturen ikke engang oppfølgeren, “Hva gjøre om katastrofen inntreffer?” som vi ble servert på torsdag, kunne knekke vår entusiasme. Noe som imidlertid lett klarte dette, var den immense (vi lærte dette ordet av Eirik. Han er glad i flotte ord.) pakkelisten vi fikk til helga. Så midt i den koselige juletiden skulle vi bruke energien vår på å vurdere om vi skulle ta med 3 eller 4 par sokker.

Heldigvis tilbrakte vi mesteparten av uken i gymsalen sammen med selveste julenissen som ga helt uventet vakre toner fra alle elevene i gave. Fra skingrende og skjelvende toner på tirsdag til litt mindre skingrende og skjelvende toner på torsdag beveget vi oss gjennom et mangfoldig register av Jamaicanske rytmer, latinske hekserier til god gammeldags norskifisert julemusikk. Ja, koruka var storsuksess, ikke minst fordi været ute ikke fristet veldig.

Litt drama ble det også i vårt fredelige korunivers, da tenorgutta kranglet med andrebassene om det var kulest å strekke halsen til taket, eller å presse haken ned til brystet. Hva tenker du? Jentene sang så lavt de kunne og lo av guttenes unormalt høye, kanskje til og med usunne testosteronnivå.

Etter valgfag på fredag, der noen var så heldige å få ake den bratte og snøfylte bakken ned fra gapahuken, skulle juleuka kulminere (takk Eirik, hehe) i Juleballet! Men først måtte alle ta tak for å få pimpet matsal og gymsal. Selv om kanskje ikke alle bidro like mye, hmm hmmm, ble gymsalen så nydelig at bryllupsplaner begynte å forme seg. Matsalen var så på punktet at pinnekjøttet og ribben smakte bedre enn noen gang før. Talene imponerte også, ja alle de 20 stk som ble holdt. De aller fleste var kanskje nokså spontane, men det den hemmelige oppdragslappen befaler må gjøres. På disse fikk alle sin egen utfordring de måtte mestre i løpet av julemåltidet. Den gode stemningen både damenes og herrenes tale sørget for, tok vi med oss over i gymsalen da underholdningen begynte.

Denne ble en èn time lang latterkrampe, framkallet av nisserier, adjektivfortelling, videoer og lærernes tolkning av en litt mindre hyggelig julesang. I kjent stil var Peruklassens underholdning best/rarest. Se på eget ansvar…

Likevel var selv vår underholdning sjanseløs mot svingdansingen når det gjaldt å skape stemning. Svingkursene med Ingeline hadde åpenbart falt i smak, men også Tor-Erik bidro med syremusikk og rave bak sceneteppet. Det ryktes enkelte danset helt til klokka 06:00. Ikke rart frokostbordene ble sparsomt brukt søndag morgen.

Julemiddag

Picture 1 of 16

Nå gleder vi oss likevel alle til å møte våre hunder og katter, selv om foreldrene er med på kjøpet. Uansett er det veldig rart å tenke på at jula alt har kommet, og Peruturen er rett rundt hjørnet.

Koz og klæm, suss og nuss, “Olaaaav æ står under misteltein”,

Maja og Leo