Uke 47: Ytste Skotet

Howdy bloggen!:)

Denne uken har vi vært på lang fjelltur til Ytste Skotet, som er “ein veglaus gard” i gokk. Uka begynte med at vi etter morgensamling ble plassert i klasserommet for å velge valgfag, der ingen fikk førstevalgene sine (Neida. JOOODA (noen i alle fall)). Etter tre intense minutter med valg av valgfag, var turen igang. Turen startet ikke særlig bra, da minibussen bestemte seg for ikke å samarbeide. Den ville nemlig lage arktiske forhold for de stakkars sjelene inni bussen. Heldigvis for noen av jentene ble de kastet over i den tropiske caravella (mye varmere og koseligere i den, for der satt nemlig Kaspern). Etter to og en halv time kom vi omsider frem til foten av fjellet, der vi skulle ta på oss sekkene for å gå til fjellgården. På turen opp var det en fantastisk måneoppgang (minne for livet!), som gjorde folk flest litt emosjonelle. Og fem minutter etter måneoppgangen var det mørkt som i rumpa på ei ku. Etter utallige timer i mørket (eller bare èn), kom vi endelig frem til gards. Det var godt å få fyrt i peisen og få i seg litt (med litt mener vi veldig lite) deilig mexikansk gryte. Så var det tid for å hoppe til høys for noen, mens andre valgte å sove ute under månen og stjerneklar himmel.

Dag to startet tidlig. Alle var oppe til frokost og trøkka grøt i trynet til det tøt av ørene på oss (ihvertfall Knut). Så var det å fordele arbeidsoppgaver. Noen var med på å bygge demning nede ved mølla, for å få den igang slik at vi kunne kverne korn. Andre fikk i oppgave å lage lunsj, som var deilig brentsnut med flatbrød. Resten skulle hogge ved eller fyre i røykhuset slik at middagsauren ble klar til riktig tid (men ble auren eigentleg klar til riktig tid???). Etter lunsj var det tid for konkurranser som Adeleide, Nora, Aleksander og OJ hadde stelt istand. Vi spilte kubb og skjøt med pil og bue. Dessverre ble Leo skutt ned og måtte på sykehus, men siden det var langt og lenger enn langt til nærmeste sykehus stod ikke livet hans til å redde (Neida. NEEEIDA). Middagen ble klar til slutt og den røkte auren var bare såå god! Etter måltidet ble det kortspill, strikking og plapring rundt parafinlampene, før vi tok kvelden.

Tredje dagen gikk vi tur forbi Meskotet og Inste Skotet og havnet ved en klippe med flott utsikt og traff på SOOOL! Videre var det noen som hogde ved, rundbarket trær og stelte istand kjøttet vi skulle koke i kokegropa. Det ble nok et nydelig måltid!

Siste dag på gården ble vi vekket klokka seks for å spise frokost og vaske ut, før vi skulle sæle på og gå tilbake til bussene. Vi var raske med utvasken og var ferdig minst en halvtime før fjordårets lamaer (Peru 2018/2019 er flinkeee!). Turen over fjellet gikk bra i det flotte været. Generelt sett var det ingen skader på turen. (Bortsett fra Maja som fikk Donaldkul da hun og Ingeborg kjørte hodene i hverandre da bussen akkurat hadde rukket å parkere på skolen.)

Fredag var det tid for valgfag, men en del fra klassen valgte å delta i leteaksjonen etter en ung polsk kvinne som hadde forsvunnet ved Sudehornet onsdag kveld. (Kvinnen er skrivende stund fremdeles ikke funnet.)

Lørdag var det dags for seminar i Ålesund. Vi fikk en omvisning i byens trange gater og deretter var vi på akvariet i Ålesund, hvor de hadde pingviner og andre kule dyr. På kvelden var det elevkveld som Animasjon hadde stelt i stand. Her var temaet pysjamas og assistentene vant kostymekonkurransen (med MORGENKÅPE som IKKE er PYSJ!!).

Søndag var en lat dag. Thats all I have to say about that… (Sitat: Forrest Gump)

WARNING! The outer shot is a slim bearing. You will never be greeted at meals, as long as you do not spoil sea vegetables. The place is not suitable for children under the age of 12 and pregnant women.

ADVERTENCIA! El tiro exterior es un rodamiento delgado. Nunca será recibido en las comidas, siempre y cuando no estropee los vegetales del mar. El lugar no es adecuado para niños menores de 12 años y mujeres embarazadas.

ADVARSEL! Ytste Skotet er en slankeleir. Man blir aldri mett ved måltidene, så lenge man ikke forguder havregrøt. Stedet er ikke egnet for barn under 12 år og gravide.

Med vennlig hilsen Vilde og Kasper