Uke 45, en uke ikke helt som planlagt

Hei bloggen, bedre sent enn aldri;)

Denne uken har ikke gått som planlagt.
Mandagen startet som vanlig med valgfag, vi som hadde stisykling (a.k.a. tur med Bjørnar) syklet ut til Kirkesteinen, en svær stein som hadde blitt flyttet dit av et snøskred for lenge siden. Vi klartra litt på stenen og så på utsikten før vi snudde og syklet tilbake. Etter valgfaget hadde vi forbredelser til turen neste dag; nemlig Via Ferata i Loen, Vi hadde litt risikoanalyse før vi fikk utdelt slynger, seler og hjelm. Det var satt opp en liten hinderløype i gymsalen som vi fikk prøve utstyret i. Når vi la oss den kvelden gledet vi oss til turen neste dag…

Tirsdag morgen fikk vi beskjed på morgensamlingen at det ikke ble noe tur likevel. Grunnen til dette er at en av vaierne som vi skulle sikre oss i, var tatt ned. Det var ikke delt noe informasjon om dette, verken på nettsiden til de som vanligvis driver løypa, eller på Facebooksiden deres. Det var kun delt på en privat facbookside til en av de ansatte, men vi fikk fort motet tilbake når Eirik fortalte at vi skulle på fjelltur istedet. Glade satte vi oss inn i minibussen på vei til Kjerringa, en fjelltopp i nærheten. På veien møtte vi tilfeldigvis på en lokal fjellmann som hadde overnattet i fjellet, han sa at det var såpass mye snø på Kjerringa at han ikke anbefalte oss å gå der. Deretter snudde vi og satte kursen mot en annen topp som het Middagshornet. Etter en liten kjørestund stoppet vi for å diskutere om vi heller ville gå Levandehornet, fordi det var bedre solforhold der. Etter en demokratisk prosess satte vi istedet kursen for Levandehornet, som en plan D. Det ble en fin tur med sol og nesten ingen vind, og etter en liten fotoshoot på toppen dro vi hjem igjen.

På onsdag tok vi turen til svømmehallen i Volda. Der øvde vi videre på eskimorulle med elvekajakk, noe som mange mestret fint, men var litt mer vrient for andre. Mot slutten fikk også noen mulighet til å stupe med kajakk fra 3-meteren.

Torsdagen foregikk litt mer rolig enn de to tidligere dagene. Halve dagen hadde vi undervisning om risikoanalyse, som Eirik skulle demonstrere gjennom tautrekking med båttau. Etter det hadde vi romvask og en ellers rolig dag med strikking og baking.
På fredag hadde vi valgfag, som varierte i alt fra pilates og massasje til strikking og knutekunst.

I helga hadde vi undervisningsfri og alle syntes det var deilig å ha et par dager til å koble av på. Noen bestemte seg for å tilbringe helgen hjemme, men andre slappet av på skolen. Det var også noen som dro til Ålesund for å komme seg litt vekk fra skolen.
Alt i alt har det vært en morsom uke i kjent folkehøgskolestil:)

På Gjensyn!
Hilsen Håvard og Hedda