Uke 43: Eskimorulle, Klubben(!) og sol(!)

Heia bloggen!

Da er ennå en uke gått, og denne uken har vi gjort masse spennende! 

På mandagen fikk vi prøve oss på hvilke valgfag mandagen hadde å by på, som for forfatternes del var tursykling og toving. Tursyklingen var våt, kald og herlig. Vaktmester Bjørar tok oss med ut på stien med godt mot, og tross gjørmete, vått og jævlig føre, klarte han å få oss på en tur. Det regnet og blåste hele veien, og på tilbaketuren fikk vi litt besøk fra haggelet. i 40 km/t føltes det som å bli skutt på(!) Tovingen, derimot, var ganske behagelig i forhold. Der koste vi oss med litt ulldandering ledet av Birtepus. Undertegnede (Mali) klarte til slutt å ødelegge det hun hadde jobbet med den timen. Det var noe hun så segfornøyd med:-)

På tirsdag, grunnet dårlig vær, ble klassen delt i to, hvor halvparten skulle klatre med Sindre i Volda til lunsj, deretter få bruke resten av dagen på litt Peru-forberedelser. Det innebar blant annet info om Peru-turen, samt en dokumentarfilm om rosa delfiner. Kvelden ble brukt på diverse aktiviteter, bl.a. skating for samtlige.

Ukens høydepunkt var onsdag, da turen gikk til Volda svømmehall, hvor vi skulle øve på kajakk-teknikk, deriblant eskimorulle. For noen gikk dette som en drøm, men for andre (oss) var det ganske frustrerende vanskelig. Først gikk vi gjennom bevegelsen til rullen over vann, noe som virket enkelt nok, men under vann skjedde det rare saker og ting. Det viste seg å være litt krevende, rett og slett:) Flere merket at åren som skulle gå langs vannet bare gikk rett i bunnen, noe som var en typisk feil, i følge Eirik. For oss som ikke mestret denne øvelsen, ble det “litt” mere fokus på undervannsaktiviteter og bildetakning, da vi hadde bestemt oss for at vi prøver igjen neste gang 😉

 

På torsdagen ble formiddagen brukt på linjefag, hvor vi snakket om skredlære, elevkvelden (som vi skal ha neste uke) og Klubben. For de som ikke vet det er Klubben et initiativ arrangert av folkehøgskolen for personer medfunksjonshemning. Der selges det mat, spilles musikk til dans og sang, og vi steller i stand andre aktiviteter og underholdning. Denne torsdagen skulle vi i Peruklassen ha ansvaret for Klubben, med god hjelp av Birtepus. Vi arrangerte bingo, sang litt DDE og Åge, og danset mesteparten av kvelden. Dette ble en stor suksess, der alle i klassen fikk en veldig fin opplevelse og koste seg gløgg i hjæææl (Spesielt Casper som ikke bare fikk seg 1 beundrer, men hele 2 stykker!)

På fræødagen hadde vi hele TO valgfag å kose oss med! Vi hadde begge kurvfletting før lunsj, hvor atmosfæren var forholdsvis rolig da vi bare var 5 stykker. Dette fordi over halvparten hadde stukket av på klassetur. Etter lunsj hadde vi styrketrening og kung fu, hvor vi fikk litt god gammeldags fysisk aktivitet. På kvelden stakk Casper og de spreke (ikke Mali) til gapahuken for å finne fredagsstemningen. Det gjorde de ikke.

På lørdagen, derimot, våknet vi til strålende sol, noe som var litt kjipt da vi skulle ha seminar inne om Tibet. Etter et interessant seminar, reiste folkforholdsvis fort ut for å trekke inn litt frisk fjell- og skoglukt. På kvelden var vi heldige og fikk se artisten Hanne Kolstø i aksjon. Det var en veldig fin opplevelse. Etter konserten kjørte Aleksnabel i gang en fortreffelig skattejakt. Ingen i peruklassen fant skatten, selvfølgelig. Etter dette hadde Aleksnabel invitert til overnatting oppe i gapahuken. Dette var et veldig koselig initiativ som falt i smak hos flere peruanere. Disse opplevde en kald, men koselig natt med strandamorr og kakao<3 Resten av oss sturet hjemme og fikk en deilig god natts søvn i en myk seng.

Med like strålende vær på søndag, reiste flere ut på tur. Hvor peruanerne var spredt litt rundt på flere forskjellige steder. Noen dro opp til Sylvkallen, mens andre (vi) dro på aketur til Sandhornet. Aketuren var helt syk, med nydelig pudderføre og upåklagelig vær. Absolutt en dag vi sent vil glemme.

Med det, tar Casper og Mali og takker for seg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nattinatt!