Uke 42: Padling, topptur og Halloween

Hei bloggen!
Den første uken etter høstferien er nå ferdig, og det var godt å komme tilbake på skolen. Vi kjenner på savne etter ekstremsportklassen og baliklassen, som har dratt på tur til Bali og ikke kommer tilbake før om fem uker. Samtidig er det litt digg med mindre matkø 😉

På tirsdag var klassen delt i to, der den ene halvdelen padlet og den andre gikk topptur på Rotsethornet (649 moh.) i Volda. Padleturen gikk over ca. 9 km rundt Eika i pent vær og lite vind. Vi stoppet halvveis og spiste lunsj på en øy, med bålfyring, varm drikke og en entusiastisk Eirik som bablet i vei om bla. Peru. Det var vår første lengre kajakktur og ga mersmak.


Turen til Rotsethornet var annerledes enn de tidligere toppturene våre, siden vi måtte klatre litt underveis. Det var utfordrende, men alle kom seg fint opp. På toppen spiste vi lunsj mens vi nøt den vakre utsikten. Litt ufrivillig tok vi en alternativ vei utenfor stien på vei ned, men ingen utfordring er for stor for peruklassen ?


På onsdag byttet vi om. Nora og Aleksander bestemte seg for å gå Rotsethornet som med forrige gruppe, mens padlegruppa dro til Breisundet. Turen startet med opphold og lite vind, og vi fant et sted på Bakarholmen for å spise lunsj og fyre bål. Mens vi koste oss med varm saft, kaffe og niste kom regnet og tok oss, samtidig som det blåste opp og ble mer bølger. Det gjorde hjemturen litt mer krevende, og vi fikk kjenne på hvordan de norske forholdene fort kan endre seg. Vi kom oss likevel hjem helskinnede og fornøyde.

Torsdagen gikk til planlegging av elevkveld, prat om randonee-utstyr og romvask. Noen hadde Kung Fu på kvelden med Master An, en kinesisk Kung Fu-ekspert som skal være på skolen i ca. en måned for å lære oss Kung Fu. Kinaklassen er allerede godt i gang, mens vi skal få mer undervisning etterhvert. Det gleder vi oss til!
På fredag var det tid for å starte med valgfag! Mat på bål, styrketrening, ballspill, massasje, Kung Fu, strikking og kurvfletting er blant fagene vi kunne velge mellom. Vi skal ha disse valgfagene i fem uker før vi velger nye. Her kommer et bildedryss fra de forskjellige fagene:

Lørdagen var en innholdsrik dag, som startet med langt seminar om Kung Fu med Haibiao og Master An. Vi fikk se klipp av bl.a. Bruce Lee og Jackie Chan for å få litt inspirasjon til å dyrke våre egne, indre ninjaer. På kvelden var det tid for den årlige Halloween-feiringen. Det var ikke mangel på kule og skumle kostymer. Som underholdning var det bl.a. spøkelseshistorie, mørkegjemsel og skattejakt. Rauhuset var gjort om til et spøkelseshus, der man måtte finne hodeskaller og en kode for å komme seg ut. Kvelden ble veldig bra, med god stemning og mye fart til langt på natt.


Møre fhs hjalp til som bøssebærere til TV-aksjonen på søndagen. Elevenes hjelp er viktig for at Kirkens Bymisjon skal nå rundt hele kommunen. Vi er glade for å hjelpe, tross høljende regnvær.

Klem og kos fra Andreas og Marie <3