Uke 39: Strandabøen, swing og kostymer

Heisann alle sammen!

Denne uken har vi vært på eventyr til en veglaus gard i Hjørundfjorden. Vi har hatt et bedrident vær med øspøsregn, men også litt sol innimellom. Planen var orginalt å padle over fjorden, men grunnet været fikk vi skyss av en stor båt. Garden var veeldig gammel og de som bodde der levde litt av jordbruk, men mest av fisk. Det ble mye av den sistnevnte aktiviteten, da det ikke var så mye annet å finne på. Vi hadde også en fiskekonkurranse med en veldig fin premie. Knut stakk selvfølgelig av med seirern og var så utrolig heldig at han vant et kålhode som han kunne kose seg med på kvelden.


Paradis

Glade fiskere
Noen hadde virkelig fiskelykke

På onsdag forsøkte vi å gå til Molaupen som er noen gamle ruiner etter det som tidligere var en gard. Turen startet med solskinn, men siden vi er på vestlandet snudde det fort, og vi som gikk kom ikke helt frem. Noen valgte sjøveien bort dit og det viste seg å gå myye fortere.

Ettersom det ikke var så mye å finne på bortsett fra fisking, vedhogst og å sture rundt så brukte vi mye tid på å mekke mat. Vi spiste god FirstPrice taco,FirstPrice tomatsuppe og en god Toro meksikansk gryte (som var mye bedre enn den vi hadde på Stadt) og selvfølgelig stekte vi selvfiska fisk til kvelds. Det ble også tid til mye kortspill og koselige samtaler hvor vi ble bedre kjente med hverandre.

Enkelte jobbet veldig hardt

Epleslang til torsdagskaka

Kveldskos <3

Vi ble vekka av Eiriks muntre morgensang kl 06:00 på torsdag. Da hadde de fleste vært våkne en halvtime grunnet alarmen til Kasper og Aleksander som hadde planer om å ta seg et forfriskende morgenbad. Noe de selvfølgelig feiget ut av. For en gangs skyld klarte vi å bli ferdig før tida! Og rakk derfor båten hjem igjen og var hjemme til lunsj.

På fredag var det klart for førstehjelpsdag og brannøvelse. Vi fikk besøk av lokale Røde Kors som viste oss diverse førstehjelp. Det var veldig lærerikt (bortsett fra oss som hadde vært gjennom sånt hundre ganger før…). Etterpå hadde vi en brannøvelse (uten brann) før det ble middag. Senere stakk noen av oss på tur til Sandhornet. Det hadde kommet mye snø og det var litt glatt der, men ingen skadet seg og det ble en fin tur.

Denne lørdagen hadde vi swingseminar med kjøkkensjefen Ingeline! Det ble en artig dag og vi lærte mange fine trinn som vi kommer til å få bruk for senere i livet, nemlig på juleballet om to måneder. Etterpå gikk kvelden ut på å gjøre seg klar til ekstremsport sin elevkveld. Temaet var denne gangen Film & TV. Det var mange kreative kostymer, blant annet; TV & fjernkontroll, Popcorn, Severus Slur, Karius & Baktus med Nils og tannbørste (som vant 3.plass for best kostyme, TMNT og Hey Arnold. Ekstremsport vartet opp med et fantastisk show med mange fine sketsjer. Etter showet ble det Grease i peisestua.

Det ble en rolig søndag med turgåing, terrengsykling, volleyball, strikking og dokumentar. Akkurat nå så er hele skolen med på å leke sild i tønne, mens vi sitter her og skriver blogg…

Det har rett og slett vært en fin uke og vi gleder oss til siste uken før ferie.
Ha det bra og på gjensyn!
Kyss og klem fra Håvard og Ingeborg<3<3