UKE 36: Surfing, Treklatring og Topptur

Hei bloggen!!

Da vi kom til Møre Folkehøgskule for snart to uker siden, var vi utvilte etter en lang og god sommerferie, og klare for aktiviteter av alle slag. Men da helgen kom, var den ikke bare etterlengtet, men simpelthen nødvendig for at vi skulle klare oss gjennom 6 nye dager med tettpakket program. Nå, etter tre dager med surfing på stad, klatring, både ute og inne, og flotte turer på kveldene for de som orket, har nok alle forstått at vi må venne oss til at nye og fantastiske inntrykk nærmest står i kø. Men akkurat dette er jo grunnen til at vi valgte å gå på folkehøyskole, og så langt har ingen klaget over at vi får oppleve for mye.

Mandag formiddag ble de siste bagene ferdigpakket, og lagt i hengeren. Sammen med Friluftsliv Bali skulle vi reise til Hoddevik for å surfe. Da vi hadde kommet frem i femtiden, og de store 16-manns militærteltene var stilt opp, var alle gira på å komme seg ut i bølgene. Etter litt sikkerhetssnakk og noen øvelser på land, fikk vi også endelig sjansen til å prøve, og for det meste feile, å stå på bølgene.

For en solnedgang vi fikk!
For en solnedgang vi fikk!
baywatch 😉
superbaywatch!!
Martin i Bali plager Nora. Han er en bølle

Vi fortsatte helt til sola hadde takket for seg med et spesielt flott fargeskue, og la oss omsider etter å ha spist middag klokken ti på kvelden. Neste dag skulle vi nemlig surfe enda mer.

NAMMMM!!!! Nattemat

Vi våknet til lyden av bølgene, og mange til småstølhet i skuldre og armer. Padlingen som er en viktig del av surfing var nemlig tyngre enn man skulle tro. Likevel var de fleste med ut i havet etter frokost, for å fortsette der de hadde sluttet dagen før. Fram til middag klarte endelig flere og flere å reise seg uten å miste balansen fullstendig, helt til nesten alle hadde fått det til.

 

stor bølge ?
For store for noen…
Da må man finne andre måter å imponere
Vi andre klarte oss bedre

På kvelden ble de som hadde lyst med på en liten, men bratt kveldstur, opp Mosekleivhornet. Derfra fikk vi en helt fantastisk utsikt i alle retninger. Hoddevik, Vestkapp og resten av Stadlandet var bare forgrunnen i panoramaet.

Selfiestang er en essesiell del av turutstyret
Assistentgutta later som om de er tøffe
og derfor måtte de også kræsje bildet av tøffe jenter…
for en utsikt!

følg @stollleo på insta 😉 😉 😉 (og @piabrownlee!!!)

Alarmene ringte allerede klokken 7 onsdag morgen. Mens de ivrigste tok seg en morgensurf, pakket resten av gjengen ned leiren. Det ingen visste var at på vei hjem skulle vi få en liten overaskelse. Vi tok nemlig omveien til selveste Hakkalegården, kjent fra barne-tv. Her ble vi ikke bare møtt med forsterkninger i form av tomatsuppe og rømmegrøt, men fikk også hilse på esel, kattunger, høns, sau, hund, svin, kaniner og mange flere.

To esel på ett bilde
kattunge <3<3<3
knut torturerer en stakkars geit (fant ut det er en sau… ups)

Det var likevel Alpakkaene og Lamaen som var de mest populære dyrene blant oss i Peru-klassen.

Etter litt for mange selfies ble de til slutt såpass lei av oss at de rømte av sted. Spyttet på ble vi heldigvis ikke.

Torsdag og Fredag gjorde vi litt av hvert. Bjørnar, vaktmesteren, tok oss med på kosetur i skogen, og viste oss blant annet hvordan man klatrer i tre.

 

Klatre fikk vi også med klatreinstruktør Sindre i klatresiloen i Volda. Mens halvparten av klassen lærte om hvordan vi sikrer oss selv og andre, spilte resten frisbeegolf og volleyball, og de tøffeste tok seg til og med en liten dukkert i Rotevatnet.

Søndag var siste fine dag før det ifølge værmeldingene skulle regne to uker i strekk. Derfor ble fridagen av de fleste brukt på tur. En gjeng gikk på pølsa, andre på Saudehornet, og noen få kjørte helt til Sæbø for å bestige Dalegubben.

På toppen av Saudehornet!

Også var noen ekstra ivrige selvfølgelig også på kveldsturer gjennom uken.

Kveldstur til Levandehornet (følg @stollleo på insta 😉 😉 ;))

 

Ja, her på Møre FHS koser vi oss. Håper dere også koser dere når dere får lese om det vi driver med. Ha det fint!

XOXO Pia og Leo 😉 :*