Uke 18 – Duodøgn og foreldrehelg

 

Hei igjen alle sammen 🙂

Her nærmer det seg nå snart slutten på skoleåret, dessverre. Desto mer grunn er det nå til å få mest mulig ut av de siste dagene, og det har vi virkelig fått denne uka. Mandagen startet med seminar av Kinaklassen, hvor vi fikk høre og se om deres 6 ukers lange tur i Kina (og Japan). Siden tirsdag var 1. mai hadde vi fri, noe mange benyttet seg av til å sove ute i det fine været, i tillegg til å utnytte fridagen til egne ønsker. En god start på uken 🙂

Men så var det klart for det store spørsmålet vi alle hadde lurt på? Hva har vi lært dette året? For å finne ut dette hadde Eirik, med stor hjelp fra Astrid, arrangert “Duodøgn”. Dette viste seg å være en overnattingstur, hvor vi i par skulle overleve, med en begrenset pakkliste og kun 4 brødskiver, en natt ute i den ville naturen på Sunnmøre. Etter litt “71-grader nord” følelse, der vi syklet frem til våre ulike destinasjoner for natten ved hjelp av kartkoordinater, fikk vi en hyggelig “overraskelse”, der litt råvarer møtte oss sammen med resten av bagasjen vår. Oppgavene våre ble så å lage eget ly med presenning og tau, middag på bål, og opprettholde sporløs ferdsel.

Her fikk alle prøvd seg, der Eirik og Sindre fikk seg en god latter av et par av “teltene” som ble bygd. Ikke alle traff like godt på koordinatene sine, men alle fant seg en dugelig teltplass. Etter å ha fått fyr i både bløt og tørr ved, fikk vi også disket sammen de ulike ingrediensene vi hadde fått til en nyyyyydelig fiskesuppe. Med en god del vind fra før og mer i vente utover natten, var de fleste spente på hvordan natten ville bli.

Konklusjon: Alle overlevde. Ingen startet skogbrann. Liverpool vant 4-2. Vi ble belønnet med skolebrød til frokost. Og sist men ikke minst, man kan fortsatt ikke stole 100% på Eirik Loftesnes.

Denne uka har det også vært “strandryddeuken 2018”, hvor plastrydding langs norske strender har stått i fokus. Dette ønsket en del på skolen å bidra, og satte i gang med sin egen lille ryddeaksjon på torsdag ettermiddag. Etter kort tid var både poser og biler fylt opp, og de fleste satt igjen med en følelse av håpløshet av hvor mye vi fant. Men alle monner drar, så godt fornøyde med egen innsats ble det et par smil på hele gjengen.

Fredag gikk fort unna, med planlegging, øving og rigging til foreldrehelg her på skolen. Etter grundig vask og puss av alle skolens kriker og kroker, var det klart for å ta imot våre kjære og kjente. De fleste utsatte nedpakkingen så lenge de kunne, for ingen vil ta innover seg at dette året snart er over.

På lørdag kom foreldre og familie strømmende inn utover dagen. Klokken tre var det klart for at rektor Martin skulle ha en liten velkomst tale før familie ble med til klassenes rom for en “mindre” presentasjon/oppsummering av året. Dette ble et langvarig foretak, så det var klart for middag nesten umiddelbart etterpå. Etter middag og dessert var det tid for en liten “photoshoot” på plenen foran skolen. Den også endte opp med å vare lengre enn planlagt, og alle måtte haste av gårde til gymsalen for å rekke elevkvelden. Elevkvelden bragte med seg masse flotte innspill, med dans og sang, litt film og et rollespill i ny og né. Etter en fabelaktig slutt av Knut Jørgens favorittskuespill “St. George og dragen”, var det klart for litt kake og hjemreise på de fleste foreldrene.

Søndag startet med frokost. Denne uken ble den både lengre, og startet tidligere slik at foreldrene som fremdeles var her kunne bli med hvis de ville. Oppmøtet var ikke veldig stort, men det var hyggelig at de som kunne ble med. Resten av søndagen var preget av dårlig vær og ble en daff affære, med noen små unntak med litt strandrydding, klatring og surfing. Alt i alt en bra dag med litt Sunnmørsk vær.

Stoooor klem fra Jonas og Marte 🙂