Uke 15 – Spenningskurset på Bjorli

Hallaien Bloggen!

Denne uka var vi på Bjorli og arrangerte det årlige Spenningskurset. Dette er en aktivitetsleir for personer med fysiske og/eller psykiske utviklingshemninger.

Vi reiste opp på søndag, det tok noen timer, men vi i Sør-Amerika klassen har god stamina på bussreise. Det samme kan ikke nødvendigvis sies om ekstremsportklassen ;P Da vi kom fram fikk vi en liten time til å flytte inn, og komme til ro, før det var orienteringsmøte. Der ble vi re-introdusert til lederne for spenningskurset, og et bedre innblikk i hva som skulle skje den kommende uken. Resten av dagen gikk til rigging av poster og aktiviteter. Sette opp lavoer, liner, zip-line, grave sitteplasser og bålplasser.

Vi startet mandagen med å fullføre oppriggingen. Deretter var det tid for åpningsseremonien. Her ble det dans, og masse humor, samt en velkommen fra styret til deltakerne. Så var det tid for å møte hver vår deltaker, dem skulle vi følge rundt resten av uken. De som ikke hadde deltaker å følge forberedte aktivitetsposten sin.

Hver kveld denne uken ble det arrangert litt kveldsunderholdning. På mandag var det Møre Fhs som sto ansvarlig for opplegget. Da ble det alt fra dramatisering til allsang, og til slutt en liten disco. Som vanlig når det er Møre som står for showet var det en flott kveld med skyhøy stemning.

Tirsdag og Onsdag var svært like. Da fikk deltakerne prøve seg på alt av aktiviteter. På disse to dagene ble vi godt kjent med deltakerne, og satte god pris på gleden og energien de spredte rundt seg. På disse kveldene var det enda dans og underholdning. Her da i regi av idretts studentene fra Høgskulen i Volda og de finske studentene fra ÅBO akademiet.

På torsdag arrangerte vi Bjorli Open, som er en mikset konkurranse for alle deltakerne våre. Her var det alt fra langrenn til aking med en liten “detour” innom alpint utfor. Etter flotte konkurranser med enda flottere og flinkere deltakere, var det tid for pølsefest. Da ble det pølser, diplom og sjokomelk på alle de flinke utøverne. På kvelden ble det en siste disco, der alle skolene bidro med programmet. Og da discoen var ferdig var det tid for avskjed mellom instruktører og deltakere. Det ble en tårevåt affære.

Fredagen var det tid for også oss å returnere. Hjemme i Ørsta var det blitt nydelig vær og flotte temperaturer. Da var det bare å lete frem både bikini og badebukser. Det ble full fest med soling og hudfarger som rangerte fra knallrøde, til sydenbrun, med fantastiske brilleskiller på samtlige.

Body’n Mind startet helgen med å stelle i stand råflott seminar, om den nydelige og utrolig spennende studieturen de hadde vært på. På kvelden dro det mange til en liten vik, med en brygge, og hadde skikkelig grillfest. Søndag kom med like flott vær. Dere skjønner tegningen. Mye det samme 🙂

 

 

Snakkes

Jonas, Vetle og Kine