Uke 9 – Topptur og skredlære

Heisann alle sammen 🙂

Da var lamaene tilbake på skolen etter en liten vinterferie. Uka startet på tirsdag med full sol og skyfri himmel, slik at forholdene stod til rette for en fantastisk topptur. Vår kjente og kjære vaktmester/skrednerd Bjørnar var med for å ha skredlære med oss. Dagens mål var Vallahornet (830 m.o.h.), som ligger rett bak skolen. Vi lærte hvordan vi skulle sjekke snølagene, og hadde fokus på traversering og teknikk på vei opp. Med full påskesol og null vind, fikk vi nydelig nedkjøring i herlige forhold.

Hulken

Bjørnar i sitt rette element
Kjærleik i fjellheimen
Søt hulk på toppen av Vallahornet

Onsdag var det også duket av for en ny topptur, da med et par minusgrader på kjøpet. Vi dro inn til Bondalseidet (Ørsta skisenter), der utgangspunktet for turen startet. Bjørnar var også med i dag og lærte oss om innblåst og utblåst snø, i tillegg til at han forsøkte å utløse et flakskred av miniatyrstørrelse. Ettersom vi var på en litt mer krevende tur, hadde vi flere alternativer til ruter vi kunne gå. Godt var det når snøen viste seg å være helt super og sola skinte, slik at vi valgte å kose oss der det så bra ut å kjøre. Halve klassen fikk også tatt turen helt opp på toppen av Veirahaldet (1206 m.o.h.).

Rask lunsj
Raskere lunsj
Raskest lunsj
Bjørnar leiker seg med flakskred
Siggen<3
Flott fyr og flott utsikt

Torsdag jobbet vi med lørdagens seminar, som vi i Sør-Amerika skulle holde om studieturen vår til Peru. En god gjeng fra de ulike klassene reiste til Oslo for fredagens Kendrick Lamar konsert. Elevene som var igjen arrangerte klubben, og matsalen var fylt av god musikk, dans og smil.

På fredag startet en ny valgfagsperiode, hvor lamaene var fordelt på massasje, toving, og topptur. De som var på skolen nøt fredagens høydepunkt, salatbar, mens resten nøt matpakka ute i det fri. (#liveterbestute).

Valgfag topptur på Grøthornet
Bøst

Peruseminaret på lørdag besto av gjennomgang av turen i musikksalen, før elevene blei sendt rundt på ulike poster med ulike aktiviteter. Der fikk de dypere innblikk i noen av opplevelsene fra turen, som å spise ceviche (Perus nasjonalrett), kjenne på “høydesyke” og klimaet i Amasonas. Vi avsluttet et vellykket seminar med en film fra turen, som Kine hadde laget. Den kan dere sjekke ut her !

Ceviche
Sara får kjenne på aktivitet med lite oksygen

Søndag ble som vanlig chill for noen og topptur for andre. Vi ser frem mot en ny uke med sprell og moro i snøen!

Max chill

Suss og nuss, Marte og Nora :*