Uke 12 – Klatring

Halla balla 

Du verden som tiden flyr. De fire ukene siden vinterferien har gått unna som bare rakkern, og nå står vi ovenfor en ny ferie “allerede”. Påsken er like rundt hjørnet og det kan bety hytte og skitur eller hjemmeferie med påskekrim. Uansett hva man skal ut å gjøre i denne ferien så skal man kose seg grell, det har vi fortjent. Men nok om det, denne uka har vi gjort litt diverse som dere nå skal få høre om 🙂

Etter valgfag som skating, yoga, ballspill/treningslære eller skredlære før lunsj ble starten på uka en teoretisk dag av de sjeldne, med treningslære med vår kjære rektor Martin. Innføring i fire ulike typer styrketrening, og en speedtest på hvordan det kjentes. Det ble også mulighet for å få en vurdering på stilen til hver enkelt på markløft og knebøy. Det var ikke mulig å unngå at Martin ble stående og fortelle om sin tid i Olympiatoppen, og hvordan han bistod blant annet Lyn og det norske snowboard landslaget i sine treningsopplegg.

Dagen etter ble vi hengende og dingle i klatresiloen mens vi jobbet med å klatre på led. Vi var en amputert gjeng, ettersom noen ble værende igjen på skolen eller dro tilbake med ulike skader eller sykdommer. Vi som var friske og raske hadde nok av vegger og klatretak å sette fingrene i, bokstavelig talt 😛 Etterhvert som vi fikk øvd på å klatre med led og topptau som sikkerhet, så fikk noen av oss prøve oss på bare led. Overgangen fra å ikke bli holdt fast fra ovenfra som med topptau lenger var overraskende nok ikke så skummelt som man først trodde. Det var ikke før man begynte å fikle rundt med å klippe seg inn at man kunne få et lite sug i magen. Vetle var så “heldig” å få lov til å prøve seg på et fall på led, sikra av Sindre, noe som var utrolig artig. Å falle fra toppen ned til midten av en vegg som er ca. 12 meter høy fikk det til å kile litt i magen.

Jonas henger og dingler i veggen

Onsdagen dro vi tilbake til klatresiloen for å jobbe videre med ledtau og klatreteknikk i timene før lunsj. Etter lunsj dro de som hadde lyst bort til skatehallen, mens de andre ble igjen på skolen og enten jobbet med årboka eller hadde styrketrening. Blant de få som var i skatehallen, var det varierende nivå på stødighet på brett. Noen kjørte på full guffe og droppa ned i halfpipes og triksa, mens andre hadde vanskeligheter med å holde seg unna et vondt møte med bakken.

Som om vi ikke hadde fått nok av Stranda Skisenter så dro vi tilbake sammen med Body & Mind og Martin på torsdagen. Et par timen i bakken var alt vi rakk i litt ruskete vær og et varierende føre i skredfarlig terreng. Noen av skigutta fra Intervention var å se i bakken, noe som var stas for de aller ivrigste skientusiastene blant oss.

På fredagen var det valgfag for de som ennå ikke hadde dratt hjem, og for de som ble værende ut dagen fikk vi se at en etter en dro hjem til påskeferie. Sebastian og Vetle var blant de ytterst få som ble værende helt til lørdagsmorgen, og vi fikk kost oss med masse pizza og film før vi selv tok turen hjemover til venner og familie.

Takk for oss, god påske!

-Vetle og Sebastian