Uke 11 – Strandafjellet

Fra tirsdag til fredag var vi på Strandafjellet med ekstremsportklassen. Her ble vi fordelt på tre hytter: heimen (største hytta), paradise hytta, lærerhytta. Tirsdagen gikk stort sett i å kjøre i bakken, men Tor-Erik tok med en liten gruppe på en topp rett ovenfor skianlegget, hvor de kjørte gjennom Blådalen på vegen ned. Resten var med Eirik og «åpnet» off-piste områder. På kvelden koste vi oss med spill og godteri, og slappet av.

Onsdag kom Body&Mind-klassen på besøk og sto med oss hele dagen. Lærerne hjalp de som ville med teknikkjøring i bakken, og vi fikk prøve oss på pizza-løypa, som er en off-piste løype ned til grandiosafabrikken. Vi sto stort sett fri til å kjøre som vi ville hele dagen. B&M dro i 4-5 tida, og vi storkoste oss med taco og ble overrasket med is og kokte bær til dessert senere på kvelden.

På torsdagen tok lærerne med seg de som ville i pizzaløypa. Før lunsj kom Sol (friluftslivstudent fra Volda, som vi hadde tidligere på skoleåret) og underviste de som sto på snowboard. Etter mange runder i pizzaløypa, tok Eirik med seg en liten gruppe på alperittet, som er en annen off-piste løype på andre siden av fjellet. På kvelden merket man en sliten stemning etter tre dager i bakken.

For noen startet dagen tidlig, med oppmøte i starten av bakken kl. 05.00 for soloppgang-tur med Tor-Erik. Vi var fem fra Sør-Amerikaklassen, og resten ekstremsport, som alle gikk i variert tempo, men var alle oppe 06.30 til en nydelig soloppgang. Når morgenfuglene kom ned igjen, var det rett inn på hytta, spise frokost og vaske seg ut. 10.00 var det oppmøte, og de fleste dro på alperittet, mens resten koste seg i bakken. Etter fire dager på ski i nydelig vær dro de fleste hjem kl. 12.00, mens den siste minibussen med alle snowboarderne dro i 17-tiden.

Etter en liten uke på Strandafjellet var vi en sliten gjeng, men storkoste oss i finværet alle dagene.

Seminaret på lørdagen gikk ut på å plukke søppel i Mulevika på Nerlandsøya. Etter å ha plukket søppel i ca. to timer tente vi bål og fikk god kakao og koste oss i godværet.

Senere på kvelden var det endelig duket for elevkveld av assistentene, som denne gangen var et bryllup. Vår alles kjære Vetle giftet seg med Martine i ekstremsportklassen, og alle hadde fått tildelt hver sine roller. Gjestene var blant annet Kong Harald og dronning Sonja, Shrek, KISS, Donald Trump og mange flere forskjellige figurer og personer. Det startet med en vielse, som gikk over til festmiddag med taler og god mat, og avsluttet med «first dance».

Nuss og klem fra Michelle og Bertine