Uke 10 – Flere toppturer og mer skredlære

Hei Bloggen 🙂

Denne uken startet fantastisk med en flott mandag med nydelig vær. Da passet det veldig bra å være inne og vaske skolen. Det var ikke et populært valg men det måtte gjøres. Som belønning ble det i det minste topptur på både tirsdag og på onsdag. Det eneste problemet var at været ikke lenger ville være på vår side.

Det “grusomme” været på Sunnmøre denne uka
Grusomt
Helt forferdelig

På toppturene var det fokus på skredlære og hvordan kunne ferdes trygt i fjellet. Dette har vi jobbet iherdig med i flere uker nå, så nå begynner vi å få litt rutine på turene.

På onsdag arrangerte Eirik en spontan skredøvelse, der vi måtte hive oss rundt og teste ut våre tillærte kunnskaper. Bertine hadde kjørt fra klassen, så vi trodde hele øvelsen var arrangert for å finne henne. Det viste seg å være feil. Etter å ha funnet skredsøkeren til Eirik en meter nede i snøen, fant også han ut at Bertine var borte, og det ble nesten iverksatt en ordentlig leteaksjon likevel. Brettkjøreren vår klarte selv å finne veien ned, og alle kom seg trygt hjem.

Misfornøyde elever som streiker fra skitur
Stakarslige Sør-Amerika elever som drages med på tur, koste hva det koste vil
På tross av vær og vind, må undervisningen fortsette og lærdommen bankes inn i tomme skaller

Ellers har uken vært preget av valgfag, leking i gymsal, og blåmerker resultert av ulike aktiviteter.

 

Helgen startet med et overraskende gøyt seminar, om Svalbard. Det var det Tor-Erik, lærer for extremsport, som hadde kokt ihop fra hans egne erfaringer. Der har han studert arktisk friluftsliv i et år. Tor-Erik hadde også planlagt et annet arrangement for oss på kvelden, nemlig utekino! Med litt dugnad fra hele skolen ble det både kakao, boller og pølser til hele hurven. Det ble en utrolig koselig kveld med Frozen (karaoke versjon) og allsang til langt på kveld.

Smertefull og blendende solnedgang over Ørsta-fjorden

Søndagen gikk i vanlig stil til enten aktivitet for de rastløse eller fullstendig avslapping for resten av oss.

Takk for en flott uke..

Hilsen

Sigurd og Jonas (denne gangen uten tilsyn av en voksen)