Uke 6 – Tilbake til pudder og ski!

Hei!
Da er vi tilbake på norsk jord, og den første uka tilbake på skolen er allerede forbi. Etter en liten uke fri grunnet avspasering fra Peruturen, synes nok alle det var veldig godt å komme tilbake til Ørsta og se igjen alle på skolen. Ikke minst var det herlig å komme tilbake til snø og randonneski, og mesteparten av uka har gått med til skikjøring.

Første obligatoriske dag for oss var seminaret på lørdag, der Miranda snakket om da hun gjennomførte sin drøm og krysset Grønnlandsisen. På elevkvelden samme dag hadde ekstremsportklassen stelt istand afterski-tema, og alle møtte opp i freshe farger og skiklær. Kvelden ble veldig bra, med morsom underholdning fra X-sport klassen, og bålkos og grilling i etterkant.

Ekstremsportklassen kledd i flotte kostymer på elevkvelden.

Allerede på tirsdag var det på med ski, for å teste de i bakken på Volda skisenter. Denne dagen var trekket stengt, men siden det var første økt med klassen hvor alle hadde fult utstyr, var det greit å få øve seg på å gå opp bakkene med feller, for så og stå ned. Vi startet å lære litt teknikk, og fikk gode tips og råd for en mest mulig effektiv tur.

 

Her øves det på bruk av feller
Tobias og Torgeir har tatt av fellene helt selv og er klare for nedkjøring
På toppen av Ørsta Skisenter
Johanna viser sine beste tips til grilling av ostesmørbrød

Onsdagen var det på’n igjen, men denne gangen tok vi turen til Strandafjellet, som er et større trekk enn det i Volda. Her møtte vi på ekstremsportklassen, som hadde vært der siden dagen før. Vi hadde også mye mer fokus på teknikk denne dagen, der vi fikk god hjelp både av Eirik og assistent Astrid.

På torsdag hadde vi en hviledag fra skigåinga. Da hadde vi gymsalaktivitet sammen med Body & Mind-klassen, før vi som vanlig hadde romvask etter lunsj. I tillegg hadde noen av oss oppgaver som måtte gjøres som forberedelse til fjordårstreffet denne helga. For fra torsdag av begynte det å komme elever fra fjordårets kull, som hadde reunion denne helga.

Sammen med fjordårselevene, hadde hele skolen skidag på fredagen. Da hadde vi leid hele skianlegget i Ørsta, og alle nye og gamle elever fikk stå om de ville. Vi fikk også servert herlig lapskaus til lunsj, som vi alle satt inne og koste oss med. Selv om vi hadde litt regn og snø i starten, og sikten ikke var optimal, hadde vi en super dag i bakken.

 

I helgen var det som nevnt fjordårstreff. Dette startet tradisjon tro med volleyballkamp, hvor årselevene spilte mot fjordårselevene. Årselevene vant (såklart), med stillingen 2-0 i sett. I og med at dette var en litt spesiell helg, fikk vi servert blomkålsuppe til lunsj, samt at vi hadde en litt finere middag etterpå. På kvelden var det duket for elevkveld, der hver klasse hadde et lite innslag hver. Vår klasse kjørte på med samme underholdning som på juleballet – nemlig dramatisering av Pochahontas dub. Det ble en fin kveld med mye latter, sang og god stemning.

God stemning både på og utenfor banen under volleyballturnering

I dag (søndag) dro fjordårselevene tilbake. Det har vært gøy å treffe tidligere elever, men allikevel er det godt å ha skolen for oss selv igjen 😉 I dag var det ellers høy skredfare, så folk har dermed brukt dagen på forskjellige aktiviteter både inne og ute. Til uka blir det igjen tre nye dager med ski, og vi gleder oss masse!

Klemz fra Johanna og Nora