Uke 47 – Skredlære

Hei og hopp alle mann!

Enda en uke har flydd avgårde, og vi nærmer oss med stormskritt desember og julefri. Men enn så lenge koser vi oss masse med snø i Ørsta, til både aking, skilek og en tyvstart på randoeesesongen. Og med snø kommer også skredfare, noe vi har gått litt dypere inn på denne uka.Mandag startet som vanlig med litt valgfag, etterfulgt av innføring i skredlære for klassen. Vi fikk alle utdelt skredsøkere, spader og søkestenger og litt innføring i bruken av det. Dette var for å forbrede oss på denne ukens program, som våre flotte lærerstudenter Stina og Sol hadde planlagt for oss.

På tirsdag var det så klart for å prøve ut litt skredlære i praksis. Vi reiste mann med skolens fjellskiutstyr inn til Store Standal for å få testet oss litt, med det fineste været som har vært her på Sunnmøre på en stund. Noen var så heldige å få smørefrie ski, mens andre måtte knote med litt bakglatte ski og bindinger som hoppet av. Designet derimot var tidenes 80-tallslook, og pimpet humøret til alle og enhver. Før det var tid for lunch lagde vi en snøsofa stor nok til alle, og klassens bålekspert Johanna mekka som vanlig et supert bål.

Klassen ble videre delt i tre, der alle gruppene fikk samme oppgave om å finne en nedgravd skredsøker, og få testet ut søkestenger. Noen fikk seg også en ganske så fin utsikt over dalen etter å ha blitt dratt opp på en kanus for å øve av Eirik. Før vi dro hjem rakk vi også å lage til en god middag på bål, med både meksikansk gryte og bollepinnebrød med kanel og sukker på menyen. For de ivrigste i klassen var det også gratis skikveld på Ørsta skisenter. Så med frosne tær etter en lang dag i skisko dro de videre og fikk seg noen flotte turer i et nok så fullstappet alpinsenter, men med heftig pudderføre 😉

Onsdagen ble også brukt til litt praktisk skredlære i Store Standal, kombinert med litt skileik. Her ble det mange morsomme bilder, og en god del latter. Michelle som nok var flest ganger i bakken i løpet av dagen var også den med det bredeste smilet og klar for en ny tur når vi omsider var ferdig med dagen.

Med litt ulike grupper gjennom de to dagene i Standal ble torsdagen viet til felles skredteori for alle, der vi fikk både se filmer og teste litt ut med turplanlegging på 3D-fjell av plast. Her fikk vi virkelig prøvd ut kunnskapen vi hadde lært oss gjennom uka for å finne de beste turene vi kunne gå, noe som kommer til å bli nyttig i tiden fremover.

På fredag var det igjen tid for valgfag, med alt fra massasje, skating, pilates og asiatisk matlaging. Senere på kvelden var vi så heldige å få besøk av lærerstudenten Silje igjen, som stod for artig spanskundervisning og et lite salsakurs.

Lørdag var det så klart for swing-seminar for hele skolen. Så godt som alle stilte opp, og det ble fire aktive timer med mye dans og latter. For mange en veldig positiv overraskelse at dans kunne være så gøy, selv om du ikke er så alt for god. Kvelden bestod så av animasjonsklassen sin elevkveld, hvor temaet for utkledningen var Japan. Her ble det alt fra japanske skolejenter, til nintendo figurer og japanske turister.

Over til søndag hadde den nitriste og mørke værmeldingen som hadde vært spådd tidligere i uken snudd, til lykke for mange. Assistentene hadde alt planlagt mega ping-pong som backup for regnværet inne, mens andre fikk seg en fin tur til gapahuken med aking. Det var også en gjeng som fikk testet ut topptur med randoneeutstyr med en liten topptur til Melshornet. Resten av kvelden ble brukt til pepperkakebaking i matsalen, med koselig stemning og julemusikk.

Helt til slutt legger vi til en video som Vetle laget, av bilder og klipp fra skiturene på tirsdag og onsdag.

  • Marte og Michelle