Uke 44 – Elevstyrt Opplegg

Hei Bloggen 

Denne uken startet med en planleggingsdag, hvor vi fikk i oppgave å lage eget opplegg for tirsdag og onsdag, i grupper. Lærerstudentene, Stina og Sol, som kom til Møre i forrige uke, hadde laget oppgaven, og utfordret oss på en helt ny måte.  Klassen ble delt i to, og fikk ansvar for hver sin dag.

Lamaene på tur med Ørstafjorden i bakgrunnen

På tirsdagen hadde gruppe 1 ansvaret, og hadde arrangert tur til Lidaveten. Etter mye om og men, og sliten Yaris, sto det en utålmodig gjeng klar for tur. Turen oppover ble vesentlig mer krevende da stien var full av slaps og snø, og luften var fylt med snøballer. Noen individer  var tydelig fornøyde med at snøen hadde kommet tidlig. Utsikten var som vanlig vakker, men vær og vind var friskere enn forventet. De ferske turlederne tok en beslutning om å utforske en annen vei ned. Dette hadde sikkert fungert noe bedre hvis alle hadde vært enige. Etter utallige forsøk på å finne en bålplass, fant vi endelig en da vi var trygt nede i skogen. Her ble det mange gode ostesmørbrød og hyggelig stemning.

Kosegjeng på tur

Onsdag var det gruppe 2 som satt bak rattet. Da var det en sur og ruskete dag, så vi endte opp inne i “varmen” til klatresiloen. Buldring og teknikk sto som fokus, hvor Stina var flott instruktør, samt fornøyelige oppvarmingsleker både på gulv og i vegg. Etter som timene gikk, så man stor forbedring i klassen.

Johanna og Michelle på eventyr i veggen

Denne uken var det en utdanningsmesse på Høgskulen i Volda. Der møtte Møre Folkehøgskole i stor tropp, og deltok på mange diverse forelesninger om de forskjellige linjene som finnes der. Dette ble en rolig dag, noe som var deilig etter aktive uker etter høstferien.

 

Den store valgfagsdagen, fredag. Klassen var spredt på forskjellige fag, hvor noen lagde bålmat, andre terpet videre på klatreteknikk, og noen fikk prøve seg på kampsporten Kung Fu, med den kinesiske kampsortsmesteren, Master An. Våre kjære assistenter inviterte til quiz og kos i peisestua. Det blei skikkelig god stemning, og mange kreative svar på enda mer “kreative” spørsmål.

Klatremus i veggen

På lørdag fikk vi besøk av representanter fra Fairtrade, som holdt seminar. Vi fikk informasjon og ulike praktiske oppgaver rundt i Ørsta. På kveldstid hadde assistentene våre nok et herlig opplegg i peisestua. Denne kvelden var det spill og sveler på planen. Dette var et veldig hyggelig arrangement, som fylte fellesarealene med smil og latter.

Spillkveld

Søndagen ble som de ofte gjør – brukt på forskjellige måter. Noen har ladet opp batteriene på sengekanten, mens andre hadde nok energi til en tur til Nivane i snøføyken.

Nivane

 

– Jonas & Nora