Uke 46 – Peruinfo og master An

Hei hei!

Nok en uke har gått her på Møre Folkehøgskule. Med langfrihelg starta vi ikke opp på skola før tirsdag, da var alle tilbake på skolen, også ekstremsport som har kost seg noen uker på utlandstur i Bali. Dermed er skola full av elever i alle kanter igjen, uvandt, men koselig å ha døm tilbake 🙂

Denne uka har vi holdt oss inne og blant annet lært kung fu med master An fra Kina. Han kunne ikke norsk eller engelsk, men med kroppsspråk og et glimt i øye, lærte vi oss Bo, altså å slåss med stokker. Veldig artig!

 

Vi har også begynt å få info om Peru, og på tirsdan etter lunsj fikk vi besøk av Maria Fernanda som har vokst opp i Peru, men som nå bor i Norge. Hun snakket om Peru og ga oss en lærerik leksjon som vi nok kommer til å få nytte av på reisen vår. F. eks fortalte hun om de ulike klimasonene i Peru og hvordan vi muligens kan komme til å oppleve det, også nevnte hun hvordan vi som turister burde forholde oss til en helt annen kultur. Hun snakket om det biologiske mangfoldet, kulturen, maten, ulike dyr i Peru, kriminalitet, og masse mer. Hun var veldig glad i å prate om hjemlandet sitt, noe som er veldig forståelig 🙂 

På onsdan så lærte vi mer Bo, og så på en dokumentar som het “I bought a rain forest” som handlet om en mann som kjøpte en del av reinskogen i Peru og hvilke problemer han da møtte på når han dro for å se hva han hadde kjøpt. Om du er interessert ii å se denne dokumentaren er linken her 🙂
video.nationalgeographic.com/video/ng-live/160523-nglive-james-rain-forest-part1

Torsdag gikk til kung fu læring og romvask som vanlig. Fredag startet vi opp med nye valgfag og som vanlig var det masse forskjellige aktiviteter! Fks. skating, massasje, yoga, tai chi, pilates og strikking.

På lørdag var det satt i stand løp for håpskolen, dette skulle foregå i en hall til alles lykke, da det som vanlig regnet ute. Alle sammen gjorde en super innsats!!! 🙂 I år er det planlagt at pengene skal gå til nye datamaskiner til elevene ved Lilong barneskole i Kina.

For å piffe opp ukas blogg har jeg (Kine) laget en bildevideo fra når vi har på tur til Ytste Skotet forrige uke og litt diverse i en annen!

– Kine og Gjermund