Uke 43 – Via Ferrata i Loen

Heihei! 😀 Da var nok en uke gått her på Møre folkehøgskole, og nok en gang har vi hatt kost oss masse, selv om været har vært gråere. Denne uka har vi også hatt med oss to studenter, Sol og Stina, som er utplassert i praksis og skal være med Sør-Amerika klassen i 6 uker framover.

På toppen av Hoven etter Via Ferrata i Loen

På mandagen hadde vi som vanlig valgfag på starten av dagen, mens resten av dagen gikk med til planlegging av tur og husstell. Planen for denne uka var nemlig tur til Loen, med både via ferrata, overnatting i lavo og padling.

Vi kom oss i veg litt senere enn planlagt på tirsdag, og kjørte i underkant av 2 timer til Loen. For de som ikke vet hva via ferrata er, så er det utendørs klatring etter en vaier som går hele veien oppåver fjellet. Dette gjorde altså til at det var relativt lett selv for oss som ikke er særlig erfarne med klatring, å komme oss opp til toppen. Allikevel var det partier som var ganske krevende, der vi virkelig fikk kjenne på adrenalinet i kroppen! Klatringen falt i smak for alle, og vi hadde en strålende dag, der vi akkurat slapp unna alt regnet som var meldt den dagen.

 

Etter via ferrataen, kjørte vi videre til et sted Sol og Stina hadde funnet ut at vi kunne sette opp lavoene. Det ble en sen middag denne dagen, som ikke ble ferdig før i 10-tida på kvelden. På menyen sto pasta, pesto og tunfisk med grønnsaker, og den ble tilberedt under en pressenning, hvor vi satt og koste oss til det var på tide å legge seg.

 

Denne natten ble en helt annen opplevelse enn sist telttur, og de aller fleste sov veldig godt! Vi var faktisk ikke klare for frokost før i 10-10:30-tida på onsdagen. Etter litt om og men, bestemte vi oss for å dra ut i kajak selv om værmeldingen ikke så alt for lovende ut. Planen var å padle halve Lovatnet på langs, og etter litt trøbbel med kjøring av kajaker, der Eirik måtte rygge over 2 km med minibuss og henger, kom vi oss ut på vannet i totida. Selv om noen av oss hadde blitt litt kalde og leie av å vente, ble det en superfin tur. Lovatnet er et brevann, som er omringet av fantastiske fjell, der noen av dem er over 2000 meter høye. Vi padlet i knallblått vann, med breen i bakgrunnen og snø på toppene rundt oss. Det var fantastisk fint, selv om vi fikk en del regn helt på slutten av turen, og vi ble litt våte og kalde. Lasagnen vi fikk da vi kom tilbake i 8-tida smakte mildt sagt veldig godt!

Torsdag og fredag denne uka skjedde det ikke så mye annet enn etterarbeid fra turen, og valgfag på fredagen. I tillegg har det vært mye jobb for oss (Vetle og Johanna) denne uka med å planlegge elevrådets elevkveld med Halloween-tema, der vi blant annet brukte utallige timer på å spille inn Halloween-krim, og viste en episode hver dag.

Lørdagen var det altså duket for elevkveld. På programmet var en del filmer som elever hadde laget, i tillegg til en gruppekonkurranse der lagene gikk rundt på forskjellige poster. Vi hadde også kåringer av skumlest dekorert gang og beste kostyme, i tillegg til at de som ville fikk prøve seg på å gå gjennom spøkelseshuset.

I dag (søndag), har det foregått ringenes herre-maraton – extended versjon. Alle tre filmene har blitt vist, med scener som er klippet bort på orginalfilmene. Altså tok det til sammen 12 timer. De som ikke har deltatt på dette har for det meste vært innendørs, da været har vært svært varierende, med regn, snø, sludd, haggel og enkelte solgløtt inni mellom. Neste uke, har klassen fått i oppdrag å planlegge aktivitet, så da blir det spennende å se hva vi finner på!

Her kommer et galleri fra turen denne uken:

– Vetle & Johanna