Uke 40 – Telttur Langedalen

Heeei bloggen! Ny uke, nytt innlegg. Da var det tid for årets første ferie, noe som passer fint nå som regnet har ankommet Sunnmøre. Dette var noe vi virkelig fikk merke denne uka da vi skulle sove ute i naturen.

 

Mandagen startet som vanlig med diverse
valgfag. Dette var siste økt i denne perioden før vi bytter valgfag etter høstferien. Etter en fyldig lunsj startet planleggingen av denne ukas store gjøremål; telttur til Langedalen og Romedalen. Vi startet så fint med å sjekke værmeldingen som dessverre hadde vist det samme hele uka i forveien, nemlig 40mm regn og friskt med vind, men dette stopper ikke en sprek Sør-Amerika-gjeng. Etter å ha gått igjennom utstyrslisten ble sykler syklet opp til turens endestopp på onsdag.
 
 
 
Tirsdag morgen samlet vi oss nok en gang i håp om endring i værmeldingen. Den var ikke endret 🙂 Dagen startet derimot med oppholdsvær mot alle odds! Etter at klassen ble kjørt opp til Mosætra i to omganger startet vandringen innover dalen til en hemmelig og tørr teltplass. De fleste kan nok være enige i at den ikke hold seg tørr så veldig lenge (spesielt Astrid, Johanna og Torgeir som endt opp med å flyte rundt i teltet). I samme øyeblikk som vi kom frem til teltplassen  slo småregnet om til kraftigere nedbør og sterk vind. Uten følelse i fingre og blafrende telt kunne vi omsider krype inn i vårt nye hjem og våte soveposer.
 
 
Vi våknet onsdag morgen til et litt hvitere landskap. Vinden sto fortsatt på, men regnet var ikke like kraftig lenger. Iherdige forsøk på å tørke klær på primusen ble iverksatt uten de beste resultatene. Etter en frossen nedpakking av telt og utstyr startet hjemturen. I fin lyng og småregn kavet vi og ned til syklene før en deilig tacopasta ventet oss på skolen.
 
 
 
Torsdag formiddag gikk hovedsakelig til vasking og tørking av utstyr fra turen. Vi fikk litt tid til aktivitet i gymsalen etter dette der blant annet Body & Mind ble knust i stikkball. Etter lunsj ble den ukentlige vasken igangsatt.
 
 
På fredagen var det som vanlig valgfag før høstferie og lunsj begynte kl 12!
 
 
Nå sitter vi i bilen retning Oslo i håp om å unnslippe det triste vestlandsværet.
Michelle og Sebastian