Uke 37 – Padling

Hei! Vår tredje uke her på Møre Folkehøgskule er nå gjennomført. Kajakkpadling har vært det store fokusområdet denne uken. I tillegg har Sør-Amerika vært den første klassen til å gjennomføre elevkveld. Valgfag har også hatt oppstart denne uken, og vi har dermed blitt spredt ut på forskjellige aktiviteter og fått muligheten til å bli enda bedre kjent med de andre klassene.

 

På mandag fikk alle, etter morgensamling bli kjent med ett av to valgfag vi skal ha den kommende perioden. Klassen var representert på alt fra fysiske valgfag som volleyball, til praktiske fag som toving. Etter valgfag ventet det en kajakk-ut-sjekk alle måtte gjennomføre før vi kunne sette kursen lenger ut på fjorden. Øvelsen gikk ut på at man måtte kunne komme seg ut av kajakken etter en velt, for så å komme seg opp ved hjelp av to andre. Dette var noe kaldt, men alle gjennomførte på fint vis og tok med seg god erfaring.

20170912_124647

Tirsdag tok alle med seg hver sin kajakk ned til fjorden for å komme i gang med kurs. Vi fikk god gjennomgang av hvordan man skal håndtere årer og kajakk, for å få en best mulig teknikk. Ulike øvelser på vannet sørget for god øving på styretak og sveipetak. Lunsjpausen fant sted på stranden ved Ørsta camping med opplæring i bålfyring, og Eiriks triks for en god kaffe på bål. Padleturen blei ikke så lang, men lærerik og med god stemning.

 

En litt lengre padletur ventet oss på onsdagen, hvor gårsdagens kunnskaper skulle brukes på vei til Hagen. Mathea og Tobias tok ansvar for bålfyringa til lunsj, så vi kunne nyte nistepakkene med både kaffe, te og grillet marshmallows til. Etter lunsj var lavt støttetak og kanting på programmet. Vi fikk øvet oss godt med en makker, som passet på at vi ikke veltet. Tobias bestemte seg for å teste ut sine ferske ferdigheter og gikk rundt. Eirik fikk dermed mulighet til å undervise oss i kameratberging, noe alle skulle få prøve på dagen etter. Med en våt Tobias satte vi kursen tilbake mot folkehøgskolen og øving til elevkveld.

IMG_20170917_225837

Torsdagen startet med ekte «Sundmørsvær», noe vi har sett lite til gjennom solfylte og nesten nedbørsfrie dager. Vi var en glad gjeng da sola tittet frem før vi skulle gjennom vår andre test med velt i Ørstafjorden på ei uke. Alle ville gjennom kameratbergingen som Tobias viste oss dagen før, slik at vi har mulighet til å komme oss opp i kajakk med hjelp av kun én annen person. Torsdag var også vår første offisielle vaskedag, hvor hvert rom måtte vaskes skikkelig. Dette fikk de fleste til, og det vanket mange «godt jobbet» -lapper rundt på dørene.

IMG_4664

 

Fredag ble en lang og innholdsrik dag med oppstart av valgfag nr. 2. Klassen ble nok en gang deler av forskjellige grupper, med mange spennende fag. Med friskt vær ute, ble det mye øving inne. Det viste seg å være viktig for showet dagen etter. Etter mye planlegging og organisering ble det en lang, men latterfull kveld.

 

 

 

På lørdag besto seminaret av Eiriks foredrag om blasfemi og filmen Life of Brian av Monty Phyton. Ettersom at sola nok en gang tok turen innom Ørsta, fikk de som ville bruke tiden på å utforske Ørstas topper muligheten til dette. Noen små grupper benyttet muligheten til å besøke Vallahornet og Nivane i et fantastisk vær. Resten av dagen gikk med til matlaging, kjøkkentjeneste og selve elevkvelden. Showet vi hadde satt sammen var en god blanding av sketsjer og konkurranser basert på det beste tv har tilby på lørdager. Med mye bra skuespill, og en god innsats fra frivillige i salen, ble programmer som Beat for Beat, Norske Utalenter og Nyhetene en hit. Sør-Amerika-gjengen sa seg fornøyd med showet, og meget høyt nivå på kostymekonkurransen de andre elevene deltok i. De beste karakterene blei premiert med godsaker, heder og ære på slutten av kvelden.

DCIM100GOPROGOPR0352.JPG
Lørdagstur 🙂

 

Søndagen ble brukt på forskjellige måter. Noen har ladet opp batteriene, mens andre har fartet ut på tur i Sunnmørsalpene. Vi har hatt en strålende uke, og ser frem mot en uke med nye utfordringer.

 

— Torgeir og Nora