Uke 36 – Tafjord

Heihei! Nå har vi vært på Møre FHS i 2 uker, men det føles ut som on vi har vært her mye lengre. Denne uken dro vi på en 4 dagers tur over Tafjordfjella, for å oppleve norsk natur, skillet mellom øst- og vestlandet og for å bli bedre kjent med hverandre. Mandagen var en informativ dag hvor vi fikk vite om og kunne velge hvilken valgfag vi ønsket å ha de neste 4 ukene. Dette ble også en forberedelsesdag til Tafjordturen, som startet på tirsdag. Hovedaksjonen på mandagen var klassebilder, og klassens tema for dette året var Body & Mind og vi kledde oss ut som yogautøvere.

Johanna manglet fra dette bildet siden hun klarte å låse seg ute av rommet sitt :)
Johanna manglet fra dette bildet siden hun klarte å låse seg ute av rommet sitt 🙂

 

For noen av gutta var bekledningen litt vrien å få på. Godt å ha noen som kan hjelpe til :P
For noen av gutta var bekledningen litt vrien å få på. Godt å ha noen som kan hjelpe til 😛

Etter morgensamlingen på tirsdag begynte vi på den 2 timer lange bilturen til Billingen, som var starten på vår reise over fjellene. Når vi omsider kom fram startet turen vår på ca 15 km over til Torsbu. På veien fant Tobias et halvt reinsdyrgevir og Sebastian fant en skistav, som ble tatt med hele veien hjem igjen. Med på turen vår var Klang, dachshunden til Eirik, som hadde et enormt stort energilager når vi gikk men som ble særlig slapp og sliten når vi kom fram til hyttene. På denne turen ble det kjent at Vetle lar seg bli litt fascinert av sauer, som vi møtte et par ganger, noe du kunne høre ved at han sa “oi!”. Til hans store glede kunne han ta en selfie med hele 8 sauer ved døra til en av hyttene.

Se så fornøyd han er :D
Se så fornøyd han er 😀

Etter en utsøkt middag med stekt ørret og pestopasta dro vi videre til Veltdalshytta hvor vi møtte Body & Mind klassen på en stor hytte. Det var her klassen startet å bli super kosete, ved å slenge mange tett sammen i sofaene med diverse massasje. På denne hytta spiste vi pasta carbonara, nok en fantastisk pastarett. Etter en kveld på hemsen startet vi turen til Reindalseter, men tok en svipptur innom en Fieldfarehytta, en krigshytte fra andre verdenskrig, hvor 3-4 norske motstandskjempere bodde i et år.

Fieldfarehytta
Fieldfarehytta

Denne etappen førte oss til Reindalseter, vårt siste stopp på denne turen, hvor vi fikk gleden av å kunne ta vår første dusj på 3 dager. Her spiste vi vårt tredje pastamåltid, pastaparma, som ble etterfulgt av sjokoladepudding og et tappert forsøk på å lage brownies 😀 En trøtt gjeng ble vekt av Eirik sin vakre sangrøst og “Stå opp din gris” kl 6 om morgenen, og tradisjon tro så ble det lagd litt for mye havregrøt denne dagen også. Etter en “kjapp” tur ned gjennom skogen kom vi fram til Zakariasvatnet, hvor vi ventet på at superhelten Birte skulle hente oss.

Denne turen var svært minnerik og har ført til at klassen allerede er godt sammensveiset. Her kommer noen bilder av oss og den vakre naturen Norge har å by på.

Takk for oss!