Uke 35 – Standals Uka

Hei! Da var første uke på Møre fhs over, og vi har storkost oss! Uka har bestått mye i bli-kjent-leker og aktiviteter sammen med hele skolen, og vi kan alle si oss enige om at vi har det veldig bra her. Naturen her i Ørsta er virkelig helt utrolig, og vi har allerede fått en god del fine turer og utsikter. Vi ser alle fram til et flott år her!B 13 Standalhytta

Denne uken var det “Standalsuka”. Da var hele skolen på tur opp til Standalshytten, som ligger ca 400m over havet. Det er en veldig stor hytte som rommer rundt 60 personer, noe som betyr at de fleste av oss fikk plass i hytten, mens resten av skolen sov ute i lavoer. De fleste syklet de 18 kilometrene opp til hytta der vi skulle sove i 2 netter. Da alle hadde kommet fram og fått spist litt mat, satte lærere og assistenter i gang Standalvelodromen. Dette var en konkurranse der vi ble delt inn i lag, og skulle gjenomføre forskjellige aktiviteter og samarbeidsoppgaver. Vi fikk en poengscore ut fra hvor bra vi gjorde det på de forskjellige aktivitetene. Etter dette fikk vi servert lapskaus til middag, og resten av kvelden ble brukt på kort- og brettspill.

Tobias gutten var sliten å trengte å ta seg en lur..
Tobias gutten var sliten å trengte å ta seg en lur..

Søvnig gjeng med en ekstra sløv masør :)Søvnig gjeng med en ekstra sløv masør 🙂

Opplegget for den andre dagen på hytta var litt variert, der vi alle fikk delta på den aktiviteten vi ville. Det var enten aktiviteter på hytta, fiske- og kajaktur eller fjelltur enten til fjellet “Fingeren” eller til Kvandalbreen. De fleste i Sør-Amerika klassen valgte å gå på tur i de nydelige sundmørs-fjellene, og selv om ikke været var helt på topp, fikk vi en kjempefin tur.IMG_9192 IMG_9208 IMG_9215IMG_1473

Da vi kom hjem var alle super happy over å få servert grillmat til middag. Resten av kvelden brukt til å spille boksen går, kortspill og andre spill, i tillegg til at mange av elevene koste seg rundt bålet som Niri fra ekstremsportklassen lagde.

Dag tre (fredag) var hjemreisedag. Noen fra klassen sto opp tidlig for å hoppe i det kalde fjellvannet før frokost. Da vi alle hadde spist oss gode og mette, pakket vi sammen og vasket rom og ganger før vi hev oss på syklene igjen. På hjemturen fikk vi en god regnskur, og de aller fleste var rimelig våte da vi kom tilbake til skolen den dagen. Men vi var allikevel godt fornøyde med en kjempefin tur i vakre Sunnmøre.

Lørdag var det “Ørsta rundt”, der målet var at vi skulle bli bedre kjent i Ørsta. Vi ble delt inn i grupper og skulle konkurrere om å ta de beste bildene på forskjellige steder i bygda. På kvelden var det seminar, der både lærere, assistenter og alle elevene hadde hvert sitt innslag på scenen. Det ble en vellykket kveld med mye latter og god stemning.

I dag, søndag, har de fleste elevene gått på tur, eller gjort annen aktivitet ute i sola.20170903_132758

— Jonas & Johanna