Uke 18 – Patchellhytta

Denne uka startet relativt rolig med kinaklassens seminar på mandagen. Seminaret var utrolig lærerikt og ga oss virkelig et mye bedre innblikk i hva de hadde gjort og opplevd på reisen.

På tirsdagen tok vi skiene fatt og bega oss oppover mot Patchellhytta, rett ved Slogen, i strålende solskinn og shorts-vær. Klassen var delt i to og gikk mot hytta fra hver sin kant. Den ene gruppa syklet til Urke, via Sæbø, og gikk derfra. I frykt for å miste ferga bestemte Eirik seg for å kjøre syklistene opp til Bondalseidet, slik at de slapp de verste bakkene. Dette ble slettes ikke tatt dårlig imot og sparte gruppa for såre rumper og lår når de skulle gå oppover.DSC_0560

DSC_0388DSC_0409Den andre gruppa tok minibussen til Habostad på Stranda og gikk derfra med pulk. I motsetning til de andre hadde vi ikke dårlig tid i det hele tatt. Det ble tid til å slappe av i sola før avreise, dra på butikken og å stoppe langs veien for å se på utsikten. Tempoet oppover var også rolig og behagelig, mye takket være at pulken støtt og stadig hektet seg i kvister. Vel fremme på Patchellhytta var det neste målet å forsøke seg på Slogen. Det meste av pulk-gruppa forlot hytta og bega seg oppover dit hvor sykkel-gruppa ventet på dem. Sammen begynte de ferden oppover de to “kamelpuklene”. På grunn av at vi var noe sent ute og at snøen snart ville bli hard og glatt bestemte Eirik at det var sikrest å snu på den andre “kamelpukkelen”. Med alle vel nede i hytta igjen ble det pasta bolognese og sjokoladekake.

IMG_7452

Dagen etter ble vi vekket grytidlig av Eiriks melankolske morgensang. Deretter var det et aldri så lite kaos da alle skulle få seg frokost, drikke kaffe og kakao, lage niste,gå på do, smelte vann, ta oppvasken og rydde ut og vaske hytta. Når vi endelig kom oss ut av hytta sto Brekketindane for tur. Eirik kjørte høyt tempo og da vi endelig kom til toppen var de fleste ganske slitne. Like etter kom Pusen fra sin rute opp mot toppen. Utsikten og været var helt fantastisk og gjorde absolutt alt slitet verdt det. På vei hjem delte gruppen seg igjen og kjørte hver sine veier hjem. Sykkel-gruppa kjørte videre til minibussen på Habostad og pulk-gruppa traverserte ned mot Urke. Derfra syklet vi mot skolen. Snill som Eirik er kom han kjørende for å plukke opp de som ikke ønsket å sykle mer. Bare tre stykker syklet helt til skolen.

IMG_7487IMG_7477DSC_4943IMG_8750På fredagen dro vi til Kyrkjesteinen for å klatre. Solen strålte, det var vindstille og bjørka hadde akkurat begynt å springe ut. En del utfordret seg på nye løyper, mens andre bare lå i solen og koste seg. Sindre var med og ga instruksjoner og råd, mens Eirik holdt elevsamtaler i det fri. Alt i alt en perfekt dag.

DSC_0094IMG_7544IMG_7538IMG_7498På lørdag dro hele skolen til Atlanterhavsparken i Ålesund. Der tittet vi på fisker og andre skapninger fra havet, og etter 9 måneder på Sunnmøre, fikk flere muligheten til å utforske Jugendbyen for første gang. På kvelden dro store deler av skolens elever til Mosmarka for en siste kosekveld sammen i Sunnmørsk natur.

Helene og Erik(men mest Dagmar<3)