Uke 16 & 17 – X2 Festivalen og Snøhuleturen

Påsken var over og vi var nå klare for de tre siste ukene her på Møre. En kunne merke at dette skapte litt blandede følelser blant elevene på skolen, men dette rakk en ikke å tenke noe særlig lenge over med tanke på at startskuddet for X2 festivalen kom brått på. Til tross for mye dårlig vær og avlyste konkurranser, ble dette et veldig fint arrangement hvor vi fikk prøve oss som frivillige. Longboard, elvekajakk og kjente artister er bare noen av mange stikkord for X2 festivalen.

Det dårlige været den første uken brakte alikevel med seg noe positivt, nemlig masse snø! Dette passet jo perfekt når snøhuletur stod på programmet. Tirsdags morgen dro vi i retning Hornindal med ski, spader og pulk på slep. Med relativt tunge sekker gikk vi opp og inn Kringedalen til vi fant lærer Eirik sin “spot”. Til tross for nydelig vær fram til nå, havnet vi midt inni en “whiteout”. Det stoppet ikke oss fra å grave 5 innganger i en stor snøskavl som vi senere forente i skjønn harmoni. Baligryten kunne ikke ha smakt bedre enn etter mange timers hardt arbeid. Kosesteming og et mislykket toppstøt (whiteout igjen), litt vel salt kakao, masse popkorn, var med på å gjøre kvelden bra. Alt ble toppet av en ekstraordinær solnedgang noe som utenkelig nok resulterte i mange bilder.

DSC_0461

IMG_0096

DSC_0496

DSC_3183.1

Tror alle la seg ganske varme, men de fleste fikk seg nok en overraskelse om morgenen. Da var det både kalt og bløt, men fortsatt god stemning. Etter en god gammeldags søramerikaklassen-spesial, havregrøt, fikk vi en ny god leksjon i skredlære. En noe vanskelig nedkjøring med tung sekk og pulk stoppet ikke denne turen fra å være uforglemmelig.

Torsdag gikk til evaluering og vask, altså ikke noe spesielt. Men fredag derimot, det var noe for seg selv. Hakk i hel med ekstremsport dro vi til Standal for å erobre den sagnomsuste Fingeren. Shorts, sports-BH og bar overkropp var stikkord for denne turen. Helt nydelig vær med andre ord. Etter en ikke så altfor lang tur opp og mange bilder senere var vi klare for nedkjøringen. Men først var det obligatorisk å synge til vår skikonge og bursdagsbarn, Vegard. Nedkjøringen ba på helt fantastisk snø i strålende sol.

DSC_3236

DSC_3268

DSC_3302

Med mer slike solfylte dager i helga, ble dette en uke vi sent vil glemme.

♥ Papa Whiskey & KizzKizz Bru