Uke 12- Kajakk, silo og Hornindal

Hei bloggen!

Denne uken har vært en litt annerledes uke, med mange forskjellige aktiviteter. Det går nærmest en liten sykdomsepedemi på skolen fortiden, slik at det har vært stort frafall fra undervisningen. Uken startet som vanlig med valgfag, etterfulgt av verdivask.

Tirsdagen ble tilbrakt i bassenget i Volda med kajakk. Hovedfokuset var lavt og høyt støttetak, med litt oppfriskning av eskimorulle. Vi fikk også tid til stupetrening med Far og turning fra stupebrettet. IMG_6091 IMG_6090 IMG_6089 

Onsdag dro hele klassen til Klatresiloen i Volda. Noen av de som allerede ikke hadde tatt topptaukort fikk muligheten til det. Larven, klassens nye maskott, ble med og tok nesten oppmerksomheten bort fra klatringen. Etter hvert fikk vi fokuset tilbake til klatringen og fikk prøvd oss på nye utfordrende løyper. Lunsjen spise vi på Høyskolen i Volda, hvor Far varmet sin lille baby kjærlig innenfor jakka. Hvor enn hardt han prøver å skjule sin kjærlighet for “dyret” blir han gjennomskuet. IMG_6028IMG_6034
IMG_6032

IMG_6038
IMG_6030På torsdag tok vi akebrettene fatt og bega oss oppover mot Gapahuken. Siden det hadde kommet mye snø tidligere i uka gjorde det nærmest at vi kunne ake helt fra Gapahuken til døra på skolen. Det ble mye knall og fall, men veldig god stemning innad i klassen. Etter lunsj dro SA sammen med Ekstremsport til Høyskolen i Volda for å få info om Spenningskurset på Bjorli om 2 uker. Alle fikk vite oppgavene sine for uka.

IMG_6088IMG_6083
IMG_6082 IMG_6081 IMG_6080 IMG_6079 IMG_6078

Fredag var det som vanlig valgfag. De fleste i klassen har topptur og grunnet været dro vi til skianlegget i Hornindal. Dette var første gang hele trekket var åpent og det var store muligheter for å kjøre off-pist. Det var mye snø og gode forhold. På slutten tåket det derimot til og gjorde det vanskelig å se, men dette var også spennende.

IMG_6072

Lørdag skjedde det mye. Dagen startet med seminar om Fairtrade. Seminaret var veldig morsomt og lærerikt, blant annet med ulike smaksprøver. Vi ble inndelt i grupper som fikk forskjellige oppgaver, noen skulle bake kake, noen skulle dra rundt til ulike butikker for å finne fairtrade-varer, noen hadde fem på gaten og andre skulle finne info om hvordan man kan gjøre folkehøgskolen til en fairtrade-skole.
IMG_6122

 

På kvelden kom endelig ukens høydepunkt. Kristian og Tuva ble etter et halvt år langt kjærlighetsforhold her på skolen viet i gymsalen av munken Vegard. For den spesielle anledningen hadde alle fått hver sin utkledningsrolle. Blant annet hadde vi shrek & co, the simpsons, kiss, spice girls og totally spies. Kvelden var underholdene og på alle måter svært vellykket. Kjøkkenet hadde disket opp med bryllupskake og andre godsaker, i tillegg til et treretters måltid.

XOXO Ness og Rutle

IMG_6092 IMG_6094 IMG_6095 IMG_6097

 

 

IMG_6100

IMG_6101

IMG_6121 IMG_6120

IMG_6117
IMG_6116 IMG_6115 IMG_6112
IMG_6109
IMG_6107
IMG_6106
IMG_6105 IMG_6104
IMG_6102