Salkantay trekking – Machu picchu

Dag 1 Cusco – Challacancha –  Soraypampa (7 km)

Grytidlig 9. Januar gikk bussen fra Cusco i retning Challacancha. Etter en kort lunsjpause i fjellandsbyen Mollepata fortsatte ferden opp en interessant og smal vei, før vi endelig var framme, vel 4 timer etter startskuddet.

DSC_0070
Guiden vår Raul
DSC_0071
Klar for tur!

Her ble vi møtt av crewet, bestående av 2 guider, 3 kokker og 3 «horseman». Allerede første dagen kunne man se på vår kjære Gina at hun fått et ekstra øyet for den yngste horseman’en. Stien tok oss slakt oppover, noe de fleste merket grunnet høyden. Heldigvis tok det ikke lang tid før veien flatet ut langs en gammel Inka-aqueduct. Vel framme i Soraypampa (3850 moh.) fikk vi et nydelig måltid før de fleste tok turen opp til den blå lagunen på 4270 moh. Ikke nok med en treretters varm lunsj, dette gjentok seg også til middag og resten av måltidene på turen. Med andre ord så var det ikke snakk om noe slankeleir vi var på. Til tross noen dårlige mager, fikk de fleste en god natt søvn i telt under tak. Spesielt Gina, som tidligere på dagen hadde hatt sine første ord med Cezar under froskespillet.

DSC_0080
Godt med pause når høyden tar på
DSC_0219
Far i sitt rette element
DSC_0075
Langs Aqueduct’en
DSC_0094
Mindre broer må også passeres
DSC_0104
På vei opp til Blue Lagoon
DSC_0130
Ekstremsport-pose ved Blue Lagoon
IMG_7491
Omkranset av flott natur

 

 

Dag 2 Soraypampa – Chaullay (22 km)

Denne dagen startet også tidlig med coca-te og frokost. Vi stod nå foran den lengste og tøffeste dagen av Salkantay-trek. Mye stigning i tjukk tåke førte opp mot Salkatay-passet på 4650 moh. Alle merket godt til høyden, hvor de fleste hadde vansker med å puste, samt høy puls. Noen kjente det litt ekstra med symptomer som kvalme og svimmelhet. En kan si at vi alle følte oss som 60 år gamle hobbyrøykere med tanke på at det var en tydelig sammenheng mellom høyde og tempo. Allikevel kom alle til topps til full applaus fra guiden Raul. Videre gikk turen bratt nedover til en etterlengtet lunsj i styrtregnet. Kalde og våte fortsatte vi ned i Cloud forrest (øvre jungel) til Chaullay. Her var det også telt under tak og god mat. Det kom tydelig fram at byjenta Gina ikke var forberedt på jungelen når Cezar måtte redde henne fra “skumle” insekter under middagen.

DSC_0155
Noe dårligere vær denne dagen
DSC_0161
Raul og Abel preker om de lokale medisinene mot høydesyke
DSC_0169
Toppen på Salkantay-passet

 

DSC_0171
Våte og kalde, men humøret var fortsatt på topp
DSC_0184
Klare for middag i Chaullay

 

Dag 3 Chaullay – Santa Teresa (15 km)

Istedenfor å gå veien til Santa Teresa åpnet det seg en mulighet for å gå langs elva ned i dypere jungel, til tross for noe ødelagt sti. Her var det snakk om tettere vegetasjon, varmere klima og noen nye myggstikk. Det var mangt å plukke og se under denne turen, blant annet, avokado, pasjonsfrukt og nye insekter. Noen var ekstra glade for Cezar ikke dro hjem sammen med resten av hestemennene. Kult var det også når han laget alternativ vei med macheten. Tror alle satt pris på å komme til La Playa for god mat og hengekøyer. En gjeng med slitne bein var glade for at ferden videre gikk med partybuss til Santa Teresa. Her fikk vi et etterlengtet bad i de varme kildene. Vår far (lærer Eirik) dro i gang diverse leker og akrobatikk til stor fornøyelse for de lokale. Et tegn på at vi var trøtte var nok at alle sov igjennom full musikk fra naboene på campen.

DSC_0230
På rekke og rad i jungelen

 

DSC_0252
Erik blir satt på plass
DSC_0277
Kabelbane til stor fornøyelse

 

Dag 4 Santa Teresa – Hidroelectrica – Aguas Calientes (15 km)

Siden det var siste dagen til kokkene, brillierte de med kake til frokost. 5 i gruppa valgte å prøve Zip Line i nærområdet, mens resten kjørte til Hidroelectrica. Her gikk turen langs jernbanen på baksiden av Machu Picchu, hvor endestoppet var Aguas Calientes. Her var det plutselig mye mer folk og man følte mer på køstemningen, men vi var fortsatt omkranset av fin natur. Jo nærmere målet, jo mer regn, noe de 5 resterende fikk føle ekstra på. Derfor var det godt å endelig bytte ut teltet med hostel og delvis varm dusj. Godt var det også med restaurantmat og en god natt søvn i MYKE senger.

DSC_0298
Hidroelectrica

 

DSC_0335
Det står hvert fall ikke på balansen

Dag 5 Aguas Calientes – Machu Picchu – Hidroelectrica

Noen ben måtte melde pass og da falt valget på buss opp til Machu Picchu. Resten gikk opp trappene. Gjennom inngangsporten på toppen ble vi møtt av et majestetisk syn. Målet var nådd. Vi ble guidet rundt til både mage og bein sa stopp. Mange bilder og inntrykk senere gikk turen ned og tilbake til Hidroelectrica. Pasta på veien ble for noen prioritert fremfor å nå bussen hjem til Cusco. Heldigvis kom alle med i god behold på den 5 timers lange bussturen.

DSC_0402
Inka bridge

 

DSC_0401
Speider utover

IMG_7605

 

DSC_0448
Mr. Peru
IMG_7616
Trøtte, stolte og fornøyde
DSC_0455
“Me styre Machu Picchu” -Kristian
DSC_0466
Raul guider oss rundt
DSC_0499
Sommerfugl stjeler oppmerksomheten

XOXO Rutle og Bru