Paracas uke 1

Mandag: Ankomst til Paracas og Islas ballestas
Etter 18 timer med buss fra Cuzco ankom vi Paracas og Restaurant Paracas hvor vi fikk en bedre frokost, som gjorde godt for slitne elever. Nesten med en gang dro vi med båt ut mot Islas Ballestas som viste oss et mangfoldig dyreliv. Vi fikk sett sjøløver og pingviner, mange forskjellige fugletyper som pelikaner og Peruanske Boobies.

Da ekspedisjonen til øyene var ferdig spiste vi lunsj på det som kom til å bli vår faste restaurant i Paracas og dro deretter til leilighetene som Josè, guiden vår, hadde ordnet til oss. Der ble vi møtt med det som regnes som luksus i Peru, med saltvanns basseng, og kort vei til stranden og Hilton.

DSC_0516 DSC_0556 DSC_0616 DSC_0625 DSC_3617


Tirsdag: Kite-kurs og avslapping i Solen
Etter en varm første natt i Paracas, godtroende om at det ikke skulle være mygg der hadde flere elever blitt offer for myggens vrede. Allikevel holdt de motet oppe. Tirsdagen begynte med frokost og møte med Josè angående plan for dagen. Vi valgte ut de første som skulle starte med kite-kurset og hvem som etter hvert skulle paraglide.

De 8 første kiterene var utrolig fornøyd med del 1 og 2 av kite-kurset, og ble veldig hyped på kiting. Del 1 bestod av teori om hvordan man skulle bruke kiten i tillegg til å bruke kabelbane til å øve på å stå på brettet. Del 2 bestod av øving på å styre og bruke kiten. Vi startet med en mindre treningskite før vi fikk begynne med den ordentlige kiten som vi senere skulle bruke i vannet.  Resten av klassen valgte å bruke dagen til avslapping og soling ved bassenget.

DSC_3624 DSC_3645 DSC_3667 DSC_3669


Onsdag: Avslapping i solen, kite-kurs og paragliding
Før lunsj var det 6 nye elever som skulle starte med kite-kurset, også disse syntes at dette var veldig gøy. Det var også 6 stykker som dro ut i ørkenen for å paraglide. De fleste fikk seg en god opplevelse og hadde det utrolig kjekt i luften. Kristian var ikke like fornøyd etter en kort tur på kanskje 2 min i luften, men han skulle få seg en ny tur ved en senere anledning.

Etter lunsj startet del 3 av kite-kurset for de 8 første. Det begynte med litt trening med kiten på land, og trening på å komme seg opp på brettet når de etter hvert skulle ut i vannet.  Til slutt fikk de endelig prøve seg i vannet, og de fleste klarte å komme seg opp og stå litt. Når de var ferdig fikk de neste 6 prøve seg på del 2 av kurset som bestod av øving med kiten. Vi avsluttet dagen med BBQ satt i stand av Mathias, assistenten/løpegutt/daglig leder ved Restaurant Paracas (restauranten som guiden vår Josè eier).

DSC_0661 DSC_0666 DSC_0724


Torsdag: Avslapping i kurs og kiting i solen
De siste 6 startet del 1 med teori og kabelbane før lunsj. Etter lunsj var det klart for del 3 for gruppe nummer 2 av kiterene. Etter litt knall og fall fikk vi prøve oss i vannet vi også. Det gikk hardt for seg i vannet og den endelige skaderapporten på kitene endte med 3 punga kiter og en som revnet opp. Tross uhell fikk de fleste også stått litt på denne gruppen, og vi hadde det kjempegøy. Etter at gruppe 2 var ferdig i vannet, fikk den siste gruppen kitere starte med del 2 og øving med kite. Dagen ble avsluttet med middag på restauranten, som fortsatt kjørte på med èn spilleliste.

DSC_0774 DSC_0844 DSC_0850


Fredag: Avslutting av kite-kurs og leie av kite.
Dagen startet med avslapping og soling ved bassenget før lunsj. Etter lunsj var det dags for at siste gruppe med kitere skulle avslutte kurset med del 3 og det startet med litt knall og fall både på land og i vann. Også her klarte de fleste å få stått litt og hadde det utrolig moro i vannet. Samtidig som gruppe 3 avsluttet kurset sitt, så hadde 6 av de som var ferdig med kurset leid seg kite og noen hadde også leid instruktør til å kite på egenhånd. Før Brage kom seg ut i vannet følte han seg usikker på hvordan dette kom til å gå, og etter å ha stått strålende en liten stund, måtte det etter hvert gå galt da han mistet brettet langt ute i bukta, og måtte bli tauet inn til land av en hjelpsom kiter. Heldigvis gikk det bra med både Brage og kiten.

DSC_0881 DSC_0897 DSC_0912

DSC_0805

 

Lørdag: Paragliding og leie av kite
Før lunsj var det igjen dags for litt paragliding, men det ble bare 3 av 6 som fikk hoppet etter som forholdene ikke var optimale. Senere på kvelden fikk også 2 av de 3 som hadde hoppet, hoppe på nytt. Etter lunsj leide Helene, Dagmar, Anna og Gina seg kite og instruktør. også her var det noen uhell, men alt gikk heldigvis fint og alle fikk til å stå på brettet. På kvelden avsluttet dagen som vanlig på Restaurant Paracas (som fortsatt ikke hadde byttet spilleliste) og alle gikk fornøyd til sengs.

DSC_0924
DSC_0953DSC_3676DSC_3678DSC_3690-Helene og Martin