Nye aktiviteter og utfordringer :-)

Hei og hopp!

Litt for mange uker har gått siden sist oppdatering nå, men det tyder jo ikke på annet enn at vi har for mye moro og kos til at vi har tid til å sitte og oppdatere en blogg.. 😉

Siden sist har vi vært på flere turer. Klassen var på en overnattingstur hvor vi sammen skulle lage en gapahuk. Vi hadde med oss pinnekjøtt som vi tilberedte på bålet, og koste oss med dette og den flotte utsikten fra leirplassen. Det viste seg dessverre å ikke bli plass nok til alle i “herberget” (hoho), så de tøffeste av de tøffe i klassen tok mot til seg og sov under åpen himmel. Med kun en liten presenning over seg, og et pøsende regnvær på natten, ble det lite søvn på dem stakkars…

pinnekjøtt på bål

Etter noen rolige uker på skolen var klassen veldig glad da vi fikk vite at vi skulle dra på overnattingstur til Runde fyr. Fyret er plassert helt ytterst på en liten øy, og det er utrolig vakkert der. Vi var veldig heldige med været da det var sterk vind, men ingen nedbør. Vinden lagde gigantiske bølger og voldsom sjø som hele klassen ble veldig fascinerte av. Vi bodde i et lite hus som er eid av turistforeningen. Sammen lagde vi en knallgod kyllinggryte. Kvelden gikk til spilling og sjokoladekakebaking. Alle var veldig glade for å sove i senger, en luksus vi sjelden får oppleve på tur 😉 Dagen etter fikk vi oppleve noe av det fantastiske fuglelivet som finnes på øya.

På en ellers grå og kjedelig novemberdag dro vi til svømmehallen i Volda og hadde nybegynnerkurs i eskimorulle med elvekajakker. Dette var kjempemoro, men også svært krevende.. Alle gjorde en god innsats, og noen fikk det godt til i løpet av den korte økten vi holdt på. Det var ikke dårlig!

Videre har vi vært på overnattingstur hvor vi padlet i hav-kajakk i et par timer før vi fant en holme å gå i land på. Her fikk vi satt opp teltene, enkelte mer vellykket enn andre, og koste oss rundt bålet til sent på kveld. Været var ikke helt på vår side på hjemturen, det blåste kraftig, haglet store isklumper og regnet sidelengs.. men vi kom oss omsider til kaia, og etter en liten, men KALD time ble vi hentet av Alf-Bjarte i den varme, gode minibussen. Da føltes livet straks bedre 🙂

Første uken i desember fikk vi besøk av en veldig talentfull og blid dame. Birgitte Velsvik var hos oss i tre hele dager, for å lære oss å synge i kor. Vi lærte hvordan vi skulle bruke pusten, brystet og hele magen ned til “grunnmuren” for å få mest og best lyd ut. Dette var en annerledes, men morsom opplevelse som hele skolen fikk ta del i, og det lød faktisk RÅbra da vi fremførte “Carol of the bells” og “Something’s got a hold on me” for alle ansatte + noen litt mindre sanginteresserte elever før middag torsdagen.

12. desember var det duket for en av årets store begivenheter, nemlig JULEBALLET. Ah, som vi styret og ordnet i forkant av dette. Mye skulle planlegges, alt fra antrekk, hårfrisyre, pynting av både gymsalen og matsalen, taler, kåringer, underholdning m.m. Elevrådet gjorde en kjempeinnsats på alle områder, og det hele ble en stor suksess! Det var veldig gøy å se alle i finstasen, i stor kontrast fra de nokså hverdagslige, daffe antrekkene vi normalt sett går i.. Det var et veldig vellykket juleball, og enkelte holdt det gående på dansegulvet til langt på natt. Kjempegøy!

Nå har vi alle dratt hjem på juleferie, og gleder oss til en rolig og avslappende tid med familie og gamle venner<3

MEN, 6. januar blir det brått slutt på sofa og snop, for da skal vi endelig på tur til PERU!! Vi gleder oss stort! Følg med for oppdateringer derfra 🙂

En god jul og et godt nytt år ønskes dere alle! <3

– Solveig og Kristin –