En aktiv uke for SA-crew

Etter en avslappende og deilig høstferie for samtlige, er vi nå tilbake i Ørsta med ny giv og motivasjon til alle de utfordringer vi måtte møte på i ukene fremover 🙂

Skoledagen på mandag begynte kl. 15 med middag, etterfulgt av første time med valgfag. Massasje, origami, knutekunst m.m bidro til en rolig start på uka. Tirsdag formiddag reiste vi oppover mot Sandalsætra på overnattingstur i telt. Turen var fylt med vikingleker, god mat, bålkos, fisketur, melketur (tur ned til nærmeste gård i håp om å tigge til oss litt melk, da vi glemte dette til sjokoladepuddingen – vi måtte dessverre gå tomhendt opp igjen, da gårdeieren ikke var tilstede). Onsdag gikk vi oppover i dalen, og Sindre (vikar) lærte oss om naturens mange kulinariske triks. Eksempelvis fungerer røsslyng godt som sovemiddel for kidsa.

Torsdag viste seg å bli en dag fylt med fart og spenning. Vi dro til Volda for noen timer med vannskikjøring og bålkos. Flere av oss kom opp, og bl.a Leif fikk vist frem skjulte talenter – kjempegøy!

Fredag var det igjen tid for valgfag. Massasjegjengen lærte nye teknikker, strikkegjengen fikk begynt på sokker, for basisballgjengen ble det en pangstart på morgenen med høyt tempo og mye svetting. Resten av faggruppene hadde også mye moro, og lærte mye nytt.

Lørdag fikk vi kjørt oss med swingkurs i fire timer, og hele gjengen var nærmest profesjonelle etter den lange økten. Ingeline + partner var svært imponerte over hvor fort vi lærte. Mellom middag og kvelds var det duket for “capture the flag”, i regi av Ingrid og Mina. Vi dro en gjeng bort til Mosmarka, der de ivrige initiativtakerne hadde rigget til en bane på ca. 150 meter. Det var hard kamp mellom eslene og beltedyrene, og etter to timer med løping i myr og skog, endte det hele med stillingen 1-1. En sliten og fornøyd gjeng kunne så traske hjemover til varm dusj og deilig hamburger. Trubaduren(/alt-mulig-mann) Tore inviterte videre til storstilt konsert i peisstua. Her fikk vi høre flotte ballader, og enkelte av elevene bidro også med musikalske innslag.

I dag, søndag, skal mange engasjerte elever gå bøssebæring for TV-aksjonen. Vi synes det er flott at innsamlingen i år går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog, som vi jo selv snart skal besøke 🙂

Til neste gang… – Karoline og Kristin <3