Snøhuletur i Kringdalen

Tirsdag 17. mars til onsdag 18. mars, bestemte klassen seg for å ta en snøhuletur. Ved hjelp av Ingrid og Stina, to høgskoleelever, som skulle lede turen, satte vi oss i minibussen til Kringdalen i Hornindal. Det var strålende sol, som fikk frem påskestemningen i alle!

Klassen klar for tur

 

Dagene i forveien til denne turen ble brukt til testing av utstyr. BJ og Jesper gjorde en fantastisk jobb med å lage hjemmemekka pulker som vi hadde med oss på turen. De fungerte vertfall bra oppover!

Etter 40-50 minutter i bussen, var klassen klar til å starte ferden mot Kringdalen, hvor vi skulle finne en god snøskavel hvor vi kunne grave vårt hjem for natten. Dette betydde at vi måtte finne en skavel med minst 3 meter snø. Dette fant vi ved første forsøk etter en 2 timers lang tur, med lunsjpause. På vei opp byttet vi på hvem som dro pulk. Solen varmet godt, og flere gikk med oppbrettede bukser og prøvde seg på en tidlig påsketan. Det skal også nevnes at visse personer (les Malene) hadde litt problemer med bakglatte fjellski.

Digg med lunsj i solen!

 

På vei opp med pulk på slep

Da vi kom opp tok det ikke lang tid før vi begynte med gravingen. Snøen var perfekt og gravingen tok knappe 3 timer, noe som anses å være utrolig raskt. Planen var å grave én stor hule til alle i klassen, men etter en stund ble det forandringer i planen som gjorde at det ble en 12-manns hule og en 5-manns hule. Etter mye graving og god innsats av alle, kjente de fleste at tarmen skrek etter næring. Enkelte av gutta (Eirik, Leif, André og Simen) snek seg til to tuber baconost og to knekkebrødpakker, som egentlig tilhørte Jesper og Magnus (beklager).

Klassen godt i gang med gravingen

 

 

 

Simen er kongen i graving

Etter strålende arbeid av kjøkkensjef Anna, ble det omsider til nå den beste turmiddagen vi har hatt. Denne bestod av tomatsuppe til forett og deretter en deilig, god, snill og fin kyllinggryte med herlige, smilende og omtenksomme grønnsaker. MMMMMMMMM!

Kvelden kom, og solen gikk, men stjernene tittet fort frem. Den obligatoriske bålkosen ble bedre av hjemmelaget kakao av Ingrid og Stina. Dette ble som ett magisk øyeblikk når far Loftesnes at vi skulle vende blikket mot himmelen. Få forventet synet av vakkert og fantastisk nordlys i flere farger. Vi satt lenge og beundret dette og pakket omsider frem soveposene og la oss til rette i snøhulen. En natt som ble bedre enn mange forventet.

Dagen etter var vært ikke like fint, men dette gjorde ingenting med humøret til glad-klassen. Noen bestemte seg for å ta en kort topptur, mens andre var igjen og pakket sammen campen. Før turen bar nedover var det snøskredøvelse på programmet. Flere sekker ble gravd ned med skredsøkere og klassen fikk en liten realitycheck på hvor vanskelig det kan være å grave når ting ligger over 1 meter under snøen. Vi prøvde også å grave hverandre ned for å kjenne litt på følelsen av å bli fanget av skred. Dette åpnet øynene til mange om hvor farlig snøskred er.

Nedgraving av Vebjørn

 

Turen nedover bestod av x antall fall og en jævel av en pulk, som Anna, Jesper og Simen fikk kjenne på. Vi tok avskjed med Ingrid og Stina da vi kom ned. Alt i alt en veldig fin og lærerik tur!

Peace out!

– Leif og Simen xoxo :*