Dollsteinhola 14.april

Den 14.april skulle våre beste menn og kvinner (unntatt Vebjørn, Lierne, Susanne og Amalie pga. X2 jobb) på en grottevandring til den berømte Dollsteinhola på Sandsøya litt utenfor Ørsta.

Trygvasson, Andypandy og Ræfdal klare for tur
Trygvasson, Andypandy og Ræfdal klare for tur

 

Vi startet med å kjøre fra skolen presis 08:20, men som så alt for mange ganger var Anna seint ute, men heldigvis bare 1-2 min så det var ikke krise! Vi skulle først kjøre til et sted ved navn Larsnes for å ta en ferge til en øy som het Voksa kl. 09:20, men i stede gikk den mye senere, så Ræka Rudolf, LeifO og Trygvasson tok seg en tur til nærmeste Joker butikk. Her delte vi en gulrøtter-pose hvorav LeifO knasket såpass høyt at det nesten forestilte en hingst som spiste seg stappmett. Her var det bare snakk om 5 min kjøring sa vår lærer Christian og det hadde han for en gang skyld rett i! Etter å ha parkert minibussen satte vi oss igang å gå langs strandkanten nordvestover mot Dollsteinhola. Dette gikk ganske så bra, men enkelte ramla på rumpa (les: Sofie, Ida , Anna og Ræka Rudolf)! I tillegg tok BJ initiativet til å snakke om noe “vikingkødd” og mye annet “BJ-tøv” som vi lo ganske mye av!

Ræka Rudolf og Trygvasson på vei tilbake etter en runde i Dollsteinhola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Nesten” hele klassen samlet foran skiltet mot Dollsteinhola

 

 

Etter 45 min kom vi omsider til huleinngangen og vi begynte å skifte til de klærne vi ønsket skulle få en real omgang gjørme/sauemøkk. Annført av Trygvasson og Ræka Rudolf satte vi igang med å vandre innover hulen, som hadde noen sinnssyke veier. enkelte ganger måtte vi krype oss innover trange hull, klatre opp og ned med tau før vi kom fram til det innerste delen av hulen som kunne ligne en stor katedral-sal! Malene tok seg friheten til å be enn bønn til høyere makter om at Lærar Loftesnesen skulle bli bra igjen, mens de andre hørte nøye etter i det bekende mørket og godlukten av gjørmen rundt føttene våre!

Vi begynte etter noen minutter å traske oss tilbake igjen hvorav dette blogginnleggets skribent klarte å skli gjentatte ganger ned i avgrunner og skade begge bena sine, men heldigvis ikke av det brutale slaget. De andre flokkdyrene bak gikk litt roligere og kom ut igjen like hel men full av dritt og faenskap! Vi skiftet noenlunde før Ræka Rudolf og Trygvasson gikk ned til hav-enden for å vaske seg der. Der fikk vi se en oter som svømte rundt i bukta hvorav Ræka Rudolf med én gang ropte “Kobbe” (Sel). Vi ble fascinert av dette og bevegde oss nærmere “kobba”. Trygvasson og Ræka Rudolf diskuterte hvordan man skulle skyte dyret best mulig som enkelte jegere alltid ville gjort! hihi! 😉

Fjellet “Dollsteinen” ytterst på Sandsøya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dollsteinhola
Dollsteinhola

Vi begynte sakte men sikkert å vandre tilbake til minibussen som gikk ganske greit
og rolig, men Anna var uheldig å falt. Var ikke så ille, men vondt gjorde det nok!

Da vi var tilbake i bussen skulle Christian leke litt politi og stå ved inngangdøren for å sjekke om vi ikke var altfor skitten. Vi hadde en times tid før fergen gikk fra Voksa så vi dro til butikken ved øya og der måtte selvsagt Trygvasson betale for enkelte personer som ville ha en liten matbit. Ræka Rudolf og Andypandy kjøpte her en “Prinsessestang” som gikk ganske fort opp. LeifO og noen andre galninger oppdaget noen stativer der de hang opp døde torskehoder som luktet verre enn et fjøs fult av shiiit!! Dette førte til at minibussen luktet litt dårlig etterpå!

Vel over fergeturen kjørte vi hjemover hvorav de fleste duppet av etter en litt for tidlig start på morgenkvisten. Etter 45 min kjøring var vi vel tilbake til gode Ørsta og Møre FHS!

 

Skrevet av deres alle kjære Trygve Trygvasson ;*<3