Juleferie!

Heihei, bloggen!

Tiden FLYR virkelig her på Møre folkehøgskule! Det føles ut som at det var i forrige uke at jeg og de andre assistentene hadde guidingturer rundt på skolen og ønsket elevene velkommen. At det var sist helg at klassen gjennomførte en fantastisk Disney-elevkveld, at vi nettopp gikk Tafjordfjellene, og at det var i går vi måtte snu rett før toppen av Slogen. Og det at tiden går fort må da være et tegn på at vi har det utrolig gøy her på skolen?

Klassen i Tafjordfjellene
Klassen i Tafjordfjellene

Den siste tiden har stort sett gått med til Peru-forberedelser, for allerede 3.januar vender vi snutene våre mot Sør-Amerika, Peru, Lima, for å starte eventyret vi alle har ventet på og jobbet for i hele høst.

Vi har blant annet hatt flere leksjoner med Eirik om Peruansk historie, med fokus på Inka-riket. Vi har også sett en film om fjorårets Peru-tur, lest om Amazonas, og jobbet en del med den egendisponerte uken. Peru-turen avsluttes nemlig med en uke hvor vi selv må lage opplegget vi skal følge, ordne med overnatting og med transport. De aller fleste i klassen har aldri gjort noe liknende, så dette blir nok en krevende og lærerik oppgave.

Ida, Agnete, Marianne og Signe på juleelevkveld
Ida, Agnete, Marianne og Signe på juleelevkveld

Juleforberedelsene har også vært i gang for fullt, med både julepyntekonkurranse i de ulike gangene på skolen, juleverksted, bakepepperkakehuskonkurranse, pepperkaker og mandariner i peisestuen hver dag, pynting av juletre, juleelevkveld med assistentne, julemusikk på alle rom, og sist, men ikke minst; juleballet på lørdag. Etter en høytidelig og deilig middag kl 18 i matsalen gikk vi videre til fotografering i peisestuen, underholdning i gymsalen og dans til langt på natt. For en herlig kveld!

10256582_10152480376351003_117357614281135328_o

Pepperkakehusene fra bakepepperkakehuskonkurransen
Pepperkakehusene fra bakepepperkakehuskonkurransen

Tirsdag, nest siste dag før ferie, hadde vi vår aller siste spanskundervisning med Louis. Dagens undervisning gikk ut på å lage spansk/peruansk mat; Tortilla de patatas. Dette er en omelett laget av hovedsaklig egg, potet og løk, men man kan også tilsette andre ingredienser. Vi ekserimenterte med tomat, purre, ingefær, hvitløk og chilli, og resultatet ble ganske så bra! Kan ikke si helt det samme om mitt og Agnete sitt salatprosjekt, men spennende ble det ihvertfall!

Med det vil jeg takke for dette halvåret, også blogges vi på nyåret, i PERU!

God jul, og godt nyttår!