Dagstur igjennom Skorgedalen

Tirsdag 4. november reiste Sør-Amerika klassen ilag med Afrika klassen på tur igjennom Skorgedalen. Det var oppholdsvær, men allikevel suste det en kald og sur vind igjennom dalføret.

Skorgedalen sett fra posisjonen til kalde turgåere

Skorgedalen er et vakkert stykke natur. Det lett å føle seg liten blant de massive og tilsynelatende uoppnåelige fjelltoppene rundt seg. Det evigvarende synet av kald våt stein samt gress og mose som har fått en høstlig brungul farge, gjør at en kanskje kan føle seg litt desorientert. Da er det viktig med kart og kompass lett tilgjengelig for å skaffe seg en viss tanke om hvor en befinner seg!

Sammarbeiding på tvers av klassene for å finne frem til en nåværende posisjon
Samarbeid  på tvers av klassene for å finne frem til en nåværende posisjon. Jeg tror vi fant ut av det, men jeg husker egentlig ikke..

Vi hadde også med oss klatre og frilufts-guru Sindre Dimmen, for å vise oss en ting eller to på vegen. Det første han ville vise oss var en type grotte som man kunne klatre inn i under et fossefall. Vi matte krysse en elv for å komme dit, så jeg tror noen ble litt våte på sukkene. Det viste seg derimot at grotta var umulig å komme seg ned og inn i, fordi vannbestanden i elven var for høy lengre nede.

Deretter ledet han oss til en massiv stein som hadde sprukket på midten, den gikk det imidlertid an å klatre inn i.  Vi hadde et “pitstop” der en god stund, siden alle vil klatre inn i den store steinen.

Vi kom oss omsider ned fra Skorgedalen, og reiste tilbake til skolen. Alt i alt en veldig fin tur

Skrevet av Magnus Johannesen-Berg