Saudehornet!!

Tirsdag 30. september dro (noen få) av klassen sammen med lærer(vikar) Christian opp på Ørstas tak, SAUDEHORNET!! De som valgte å droppe hadde grunner som sykdom, sliten, eller forkjølelse….skal man tro på slikt??

Tryge og Leif klar for tur!!
Tryge og Leif klar for tur!!

Vi andre 8 stykk av 15 elever dro avsted for å bestige målet. Lærer Eirik sa til oss før turen at vi ikke skulle stresse men heller nyte den vakre naturen. Christian ville det annerledes. “Vi beiner på, så rekker vi middag kl.15″…jaja, da forsvant nytelsen og gleden, trodde vi elever. Men til å nærmest løpe opp bratte bakker og stier gikk alt veldig bra. Vi tok noen få pauser i blant for å spise litt og hvile oss. Christian likte ikke dette noe særlig heller, men han gikk til slutt med på det 😉

Tid for lunch!

Etter pausen ble det bestemt at assistent Ingrid skulle styre tempoet de siste 500 høyde meterne! Christian gikk med på dette, men etter 200 høyde meter var han i fronten nok engang.. 😛

Vi strevde oss oppover mot toppen, og fulgte nøye med på 100 meters oppmerkingene, som var tegnet inn i steinene.

1000 m.o.h! 400 to go!
1000 m.o.h! 400 to go!

Da vi omsider kom oss til toppen ble vi møtt med en nydelig utsikt mot byen, og tåke mot nord. Det var litt trist ettersom vi så vidt fikk se isbreen på andre siden av fjellet, men det ble allikevel noen kule bilder! Ettersom vi hadde en middag å rekke, måtte vi bevege oss nedover etter 10-15 korte minutter på toppen.

God utsikt over byen, null utsikt på den andre siden..
God utsikt over byen, null utsikt på den andre siden..

På vei ned bestemte vi oss for å gå en kjapp tur innom Vallahornet(nabofjellet), vi var jo allerede nesten der, så hvorfor ikke? Joda, så vi gikk opp, tok ett par bilder, og forsatte turen nedover mot skolen.

Vallahornet ble besteget i samme slengen :)
Vallahornet ble besteget i samme slengen 🙂

Da det gjenstod 200-300 høyde meter, ble vi møtt av lærer Eirik, som satt klar i minibussen for å ta oss ned de siste meterne, det ble godt mottatt! 🙂

Da vi ankom skolen, var middagen akkurat klar, og ett bord var klart og dekket opp for oss! Knallgod middag!

Alt i alt en kjempe bra tur (!) og anbefales på det sterkeste!

2014-09-30 16.22.52

– Trygve & Leif! 😉