Kajakkpadling i Ørstafjorden

Mandag 13. oktober møttes klassen endelig igjen etter høstferien. Vi var alle sammen gira på å komme i gang igjen, og var spente på hva Eirik hadde planlagt for oss denne uka. Mandag etter lunsj fikk vi svaret: Uka skulle brukes til å padle kajakk i den kjære fjorden vår. Samtidig fikk vi besøk av journaliststudenter fra Høyskolen i Volda, som kom i anledning det nye statsbudsjettet.

http://nernett.no/web/?do=article&id=34400

Timen på mandag ble for det meste bare brukt til å padle i løse lufta for å forberede oss til de kommende dagene ute på mer utrygt farvann.

Tirsdag morgen var vi klare for å erobre sjøen. Vi fikk en partner hver som skulle hjelpe oss gjennom tykt og tynt. Første utfordring var å få kajakkene ned til sjøen. Til manges protest fikk vi bare bære én om gangen, men det viste seg å være lurt da det ikke var så lett som det så ut som. Forslag til elevrådet: Båthus nede ved kaja. (Les: Luksusproblem.) Heldigvis var ikke veien så lang, så vi kom oss ned både vi og kajakkene. 

Nede ved sjøen og klare til å begi seg ut på det store hav
Nede ved sjøen og klare til å begi seg ut på det store hav

Med godt samarbeid kom vi oss utpå alle og enhver. Til og med uten å velte. Enn så lenge…

I løpet av dagen lærte vi både å padle rett framover (joda, det er faktisk noe å lære det også) ved hjelp av fremovertak, støttetak og sveipetak, samt å lage bål, som kan være utfordrende og en tålmodighetsprøve.

Klare for opplæring
Klare for opplæring med skolen og flotte fjell i bakgrunnen

DCIM100GOPRO

Onsdag gjorde vi mye av det samme, og øvde videre på de tingene vi hadde lært dagen før. Vi testet oss selv ved å padle etter Andemor Ingrid bort til ei strand, hvor vi øvde på å tippe kajakken så mye vi kunne til siden uten å velte uti det iskalde, fæle, forferdelig kalde Ørstavannet. Mange av oss fikk istapper på henda, så Eirik beordret oss opp på land. Han ba oss følge etter han, før han plutselig satte i vei, løpende rundt som en tulling med armer til alle kanter, mens han hoiet “hurra, hurra, hurra!” med ekstra lange r-er. Vi gjorde som vi fikk beskjed om, og løp etter. Så da løp vi rundt der da, en gjeng elever med spruttrekk og redningsvester og armer til tvers og prøvde så godt vi kunne å etterligne den flotte læreren vår. Vi følte oss kanskje ikke så elegante der vi spratt rundt, men det hjalp for å få tilbake varmen i skrotten, slik at vi atter en gang var klare for å entre vannet.

Andemor med noen av  ungeflokken sin
Andemor med deler av ungeflokken sin

Også i dag tok vi lunsjpause med bål på ei strand i finværet, og klassa så ganske fornøyd ut der vi satt og koste oss.

DCIM100GOPRO

Etter to dager på sjøen sa vi oss fornøyde med kajakkopplæringa og andre lærdommer som snek seg med (Les; fjord, fjære og skoa til Aasen) for denne gang og satte nesene våre opp mot Møre Fokkehøgskole igjen. Vi tok kajakkene opp på land, og bærte de opp alle de 400 ekstra lange meterene tilbake til skolen.

IMG_0854xoxo
– Ida og Agnete