Gompe-Rumpeldunk

I dag hadde jeg, Ingrid, ansvar for å aktivisere klassen. På grunn av at Eirik har fått hele klassen til å tro at jeg er tidenes største Harry Potter-geek, valgte jeg å forsterke dette inntrykket, ved å arrangere ekte Gompe-Rumpeldunk!

For dere som (dessverre) ikke har lest de 7 bøkene og sett de 8 filmene om J.K. Rowlings fantastiske eventyr, er dette et spill som spilles i trollmannsverdenen. Spillet foregår oppe i luften, hvor alle deltakerene flyr på sopelimer. Spillet kan virke en smule komplisert og kaotisk for den som ser på, men det er faktisk faste regler!

En kjapp innføring i Rumpeldunk-regler (i gompe-verden)

Hvert lag har 7 spillere. De består av 3 jagere, 2 knakkere, 1 keeper og 1 speider. I tillegg er det en person som er gullsnoppen, som i virkeligheten (altså i Harry Potters verden) er en liten gullball med vinger.
Jagerne skal score mål, ved å kaste en halv-blaut volleyball gjennom de ringformede målene som står/henger 1-2 meter over bakken. Knakkerne løper rundt og kaster softballer (kalt klabb) på alle på det konkurrerende laget, og blir man truffet av en klabb, må man slippe alt man har i hendene, og løpe tilbake til sitt eget mål, ta på en av ringene, før man er med i spillet igjen. Så knakkerne fører ofte til frustrasjon hos de som blir truffet av en klabb (les; Malene, Leif). Keeperen er keeper og… beskytter målet. Så har vi speideren, som har én eneste oppgave; å fange gullsnoppen. Når speideren fra ett av lagene har fått tak i sokken som henger fra buksebaken til snoppen, er spillet over.

Her kan dere se et liten video fra klassens rumpeldunkturnering, hvor jeg har brukt mine fantastisk flotte redigerings-skills for å sette sammen. Enjoy!