Uke 42

Hei og hopp, fjelltopp!
Kalenderen viser uke 42, og høstferien er omsider over. Uken startet som vanlig med valgfag, og etter lunsj skulle vi ut på en fjell/treningstur med Einar. Sprek som han er, dro han oss opp Helgehornet, ett av fjellene i nærheten. Solen skinte og varmet godt på bleke folkehøgskolekropper. Da hele gjengen hadde kommet seg til topps, enkelte rødere i ansiktet enn andre, var det tid for dagens photoshoot. Dagens fotograf krevde blant annet et “hoppebilde”, og hva gjør man vel ikke for fotografen, dere?

1238319_10151640034386496_643039750_n
Ja, undertegnede (helt til venstre) er like oppegående som resten av gjengen (både på godt og vondt).

Neida, må nesten vise at vi også kan ta et seriøst bilde

1378802_10151640034956496_679282688_n

Tirsdag var vi, og Afrika-klassen, tipp-topp-tommel-opp-klare for (enda mer) orientering, denne gang på hjul. Som tidligere nevnt er vi adventura-elevene fantastisk glade i å sykle, uansett hvor, når og hvor langt. Vi får rett og slett aldri nok! Vi ble delt inn i lag på 3 og 3, og utstyrt med sykler og hjelm, kart, kompass og postenes koordinater, la vi ut på orienteringstur. De ulike postene ga ulik poengpremie, og poenget var å samle flest mulig poeng, eller å bare rett og slett gå “all in” og sykle til hver eneste krik, hver eneste topp, og ta alle postene. Besøk på postene skulle dokumenteres med bilder, og humor var sterkt ettertraktet. Løyeprofilen var skikkelig “Sunnmørsk”, hvor ned slettes ikke er like langt som opp, og oppover går det stort sett hele tiden. Men spreke elever fra “Maure folkehøgskule” gir ikke opp av den grunn! Ved lunsjtider ventet de glade linjelærerne, Eirik og Tor-Erik med bål hvor deilige ostesmørbrød eller tørre knekkebrød kunne nytes ved vannkanten.

Jeg lar “orienteringspost-bildene” til undertegnede sin gruppe stå for videre beskrivelse. Bilder sier jo, som kjent, mer enn 1000 ord.

1450920_10151681133286160_644923177_n
Stemningen er på topp etter å ha funnet første post!
996648_10151681132861160_1797098768_n
Halvveis oppe i en av de uendelig mange bakkene
Viser vår kjærlighet til Ivar Aasen og hans fantastiske nynorsk
Viser vår kjærlighet til Ivar Aasen og hans fantastiske nynorsk

Lørdag var det duket for seminar, etterfulgt av elevkveld. Helgens seminar handlet om stjernehimmelen, og vi hadde en gjesteforedragsholder som hadde med seg stjerneteltet sitt. Stjerneteltet ble satt opp i gymsalen, og skolen ble delt inn i 3 puljer, som fikk hver sin omvisning og forklaring inne i stjerneteltet. Et utrolig spennende, og ikke minst koselig, seminar!

På kvelden var det tid for animasjonsklassens piratelevkveld. Som vanlig kledde (nesten) hele skolen seg ut etter tema, og det var ihvertfall ikke kreativiteten det skulle stå på!

Vilde, Ingrid og Hana i egenkomponerte pirat-kostymer
Vilde, Ingrid og Hana i egenkomponerte pirat-kostymer

Vi ble servert deilige hamburgere, etterfulgt av en rebusliknende skattejakt som gikk NESTEN helt etter planen. Men piratene mistet ikke motet av den grunnen, for man kan ikke finne den store skatten hver gang! Deretter holdt klassen et variert show i gymsalen, med både “flytte eplene i vannbøtten ned på gulvet”-konkurranse, “gjett når glasset over hodet ditt er fylt med vann, men si stopp før det renner over”-konkurranse og “tegn det fineste sjørøverflagget til din gruppe”-konkurranse. I tillegg fikk vi servert en ukjent versjon av “Kaptein Sabeltann”-sangen, som fikk sitt særpreg ved at lydanlegg og diverse andre tekniske duppeditter fikk litt hard (les; våt) medfart under konkurransene. Alt i alt var det en artig og vellykket kveld!

1392056_10151645110411160_831263971_n

På den solfylte søndagen la noen av de mest optimistiske elevene ut på tur. I hånden bar vi på rumpeakebrett, og hadde et sterkt håp pm å få ake. Vi gikk oppover mot Vallehornet, som ligger rett ved skolen, og jammen med ble ikke ønsket vårt oppfylt, også! Det skal sies at akebakken var en god blanding av lyng og nysnø, men det hindret var ikke et hinder for vintergleden til en liten gjeng med store barn!

Fornøyde folkehøgskolebarn på vei hjem fra aketur
Fornøyde folkehøgskolebarn på vei hjem fra aketur

Ingrid

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.