Skorgedalen

Onsdag 30. oktober var det endelig tid for å knytte på seg fjellskoene igjen for de spreke Sør – Amerikanerne, og denne gangen var det dagstur gjennom Skorgedalen, en dal mellom Vartdal og Ørsta, som sto på planen. Vi pakket sekkene våre og ble kjørt til Vartdal hvor turen startet.

Noen av jentene godt i gang med å sikre at vi er på rett vei!
Noen av jentene godt i gang med å sikre at vi er på rett vei!

Etter å ha gått en stund var det lunsjtid, og med både stormkjøkken, pannekakerøre, matpakke og kakao i sekken skulle det ikke bli noe problem å fylle noen sultne mager. Dette var første gang klassen skulle få teste ut skolens fantastiske, nye, teflonbelagte stormkjøkken. Noe som skulle vise seg å bli mer utfordrende enn forventet. Vi delte oss inn i tre grupper med hvert vårt utstyr til å kunne lage et fortreffelig turmåltid.

Godt igang med matlaging!
Godt igang med matlaging!

En av gruppene valgte å gå for det enkleste, (og det som definitivt krevde minst oppvask): oppkoking av vann til rett – i – koppen kakao, mens de to andre gruppene satte i gang med pannekakelaging. Lite smør kombinert med halvdårlige stekepanner gjorde at pannekakene ikke ble noen stor suksess. Vi valgte derfor å lage pannekakene på vår egen måte ved å steke all røra på en gang og tilsette litt kakaopulver for smaken og fargens skyld. dfdf

Dette ble en svært spesiell matrett som fikk mange forskjellige og godt beskrivende navn; pannekakeklumper, favorittgryte, panneklumper, morkak, sjokolademorkak, pannekakepudding, kjøttpudding, feskpudding, eller som vår kjære lærer valgte å kalle det; ”noe som har kommet ut av bleia”. Noen var så skeptiske til denne matretten at de ikke engang turte å smake!

Panneklumpene falt i smak hos Anna og Ingrid!
Panneklumpene falt i smak hos Anna og Ingrid!

I enden av dalen endte opp i Ørsta hvor middagen ventet på skolen. Alle var fornøyde etter nok en fin tur i flott sunnmørsk natur. dfg

Gina og Mats

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.