Orienteringsuke

Hei, igjen!

Denne uken var det tid for å teste klassens kart- og kompasskunskaper, samt vår evne til å beine rundt i skogen som bikkjer på søken etter hvite og oransje papirfigurer. De skarpeste knivene av dere har da kanskje allerede gjettet at det er orientering som står for tur. Opplegget var i regi av Christian, en av skolens lærere. Vi startet på mandag med teoretisk gjennomgang av kart og kompass, og hvordan man unngår å synke i kvikksand eller å falle ned fra stup ved å lese kartet ordentlig. Vi lærte blant annet hvordan man tar ut kompasskurs, som også ble flittig brukt av enkelte dagen etter, da stjerneorientering stod på programmet. En av disse var vår kjære, langbente Torgeir, som tok ut kursen, og løp som gutten med syvmilsstøvlene over myrene.

Den individuelle stjerneorienteringen vi hadde tirsdagen foregikk på denne måten: Vi fikk utdelt hvert vårt kart og kompass, samt en postbeskrivelse for de 12 postene vi skulle finne. Deretter fikk hver og en tegne inn én post på det blanke kartet vårt, og først etter å ha hentet en kode på denne posten og gitt den til Christian, fikk vi tegne inn den neste posten. Og denne prosedyren fortsatte vi helt til alle 12 poster var besøkt, og alle 12 koder notert. Vi hadde 3 timer disponibelt for å klare alle postene, og det ble en kamp mot klokken, og mot Afrika-klassen, som hadde hatt samme opplegget en tidligere uke. Og nok en gang fikk vi bevist at vi er klasse nr. 1. Førstemann (Mathias) fullførte hele løypen, som ble antatt å være i underkant av 2 mil, på imponerende 1 time og 31 minutter. Dette var en hel time (!!) bedre enn den beste afrikaneren. I tillegg kom hele Sør-Amerika-klassen i mål innen tiden! En stor applaus, klapp på skulderen og hyllest til Adventura Sør-Amerika!

1452430_10151686212666496_9694648_n
Gina, Maren (Vildes søster som var på besøk) og Eldri koser seg med orientering.

Onsdag var det nok en vakker orienteringsdag, men denne gang i par, og litt mer “tur” enn gårsdagens bikkjeløp. Vi utstyrte oss med varm drikke og matpakke i sekken, og la ut på en mer tradisjonell og “rund” orienteringsløype. Etter endt dag syklet vi tilbake til skolen, (adventura-elevene sykler såklart hvorhen de skal).

Småspreke elever må ta småspreke orienteringsbilder
Småspreke elever må ta småspreke orienteringsbilder

Etter to harde dager ute i vill, sunnmørsk natur er det såklart bare én ting som er rett; nemlig leggmassasje! Til alle elevenes store begeistring er nemlig Christian profesjonell massør, og mer enn villig til å lære bort sine tryllekunster til massasjesugne elever. Vi gikk sammen to og to, og ved hjelp av pulter, dyner og puter lagde vi behagelige massasjebenker, og med Christians instruksjoner og en god dose massasje-krem ble vi med ett eksklusive massører, hele gjengen! Og til tross for litt lugging i legghår og brutal klemming og knaing av støle legger, kunne vi konkludere med at massasjetimen var en suksess.

Takk for en fantastisk flott og lærings uke, Christian! Nå er vi klare til å vende snuten hjemover for høstferie, med nye kart-, kompass- og massasjekunnskaper i bagasjen.

Ingrid