Kinesisk kampsport med mester An

Her prøver mester An å kile Eldrid under haka. Hun ble ikke spesielt smigret
Her prøver mester An å kile Eldrid under haka. Hun ble ikke spesielt smigret

Denne uken har vi vært så heldige å få besøk av mester An som til daglig underviser i kampsport ved Beijing Universitetet. Mester (Ikke mister men master) An har kommet helt hit til Ørsta for å lære oss ulike kinesiske kampsportteknikker. Allerede på mandag fikk hele skolen en liten smakebit av hva mester An har å by på da han hadde en demonstrasjon under morgensamlingen. Selv om han er over 60 år gammel er han I serdeles god form, man blir rett og slett imponert av denne herremannen. Vi fikk dessverre bare to økter med An, der vi fikk bryne oss på både bajiquan og bo!1393910_10151689101476003_399545904_n

Her tar Mauritz knockout på An
Her tar Mauritz knockout på An

Mester An lærte oss den kinesiske kampsporten “bo” hv or man benytter Bo-staven som er en lang stokk (man kan eventuelt benytte en vaskekost). Mester An kan naturlig nok ikke norsk, og heller ikke spesielt mye engelsk men vi var så heldige som hadde Sumin og Haibiao som tolker for oss!

Dagens rinjdaling: “D va itj så bænast e starten, for der å sverra så æn anna gjæng me hønå hæle hopen. Men d vart guste gøttj når åss først fækk taken på d!”

Dette fantastiske fine innlegget er skrevet av Anna og Torgeir, med hjelp av ass. skribent Ola Orra Høiås fra Ila

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.