Eskimorulle

Hei bloggen!

De to siste onsdagene har vi tilbrakt i Volda Symjehall med øving på eskimorulle. Dette er en teknikk for å komme seg opp igjen når man har veltet i kajakk og ligger opp-ned i vannet. En spent klasse dro avgårde fra skolen med kajakker, årer og spruttrekk, klare for nye utfordringer.

Iført neseklype og sexy dykkebriller startet vi med å øve på hoftebevegelsen uten åre i makkerpar, før Eirik demonstrerte eskimorullen for oss. Så var det vår tur til å prøve hele rullen med åre, noe som viste seg å være veldig utfordrende for de fleste. Selv om vi hadde blitt vist bevegelsen over vann, ble man helt desorientert og det var vanskelig å forstå hvordan åren skulle beveges når man lå opp-ned i vannet under kajakken. Den første dagen var preget av mye plundring og frustrasjon, men i løpet av dagen hadde litt under halve klassen klart eskimorullen.

Dag 2 i bassenget fortsatte vi å øve på eskimorullen og noen gikk etterhvert over til å øve på høye støttetak. Denne dagen ble preget av mer mestring og glede og da vi forlot svømmehallen hadde nesten hele klassen klart rullen. Lærer Eirik var veldig imponert og fornøyd, og nå kan vi endelig kalle oss ordentlige eskimoer. Det var til min(Vilde) og Ingrids lettelse ettersom vi hadde inngått en avtale om at vi ikke skulle dra derfra før begge hadde klart det.

Når timen nærmet seg slutten kunne de som ville bli “droppet” fra tre-meteren i kajakken. Det så ganske skummelt ut, men det var mange som tok utfordringen. Imens øvde Inger på eskimorulle, men de andre jentene var mer opptatt av å se på de muskuløse guttene i stupetårnet og fulgte ikke med på Inger. Hun banket febrilsk i kajakken og begynte å se livet passere i revy der hun lå opp-ned, før Eldrid, dagens helt, reagerte lynraskt og hoppet ut i vannet for å redde henne. Selv etter to dager i bassenget er klassen utrolig nok fortsatt fulltallig.

Mange utfordret seg selv med stuping og hopping fra ulike høyder da vi fikk fritid i bassenget. Dette resulterte blant annet i litt “truseløs” stuping som forhåpentligvis ble skjult av alle boblene…

Vår flinke assistent Mauritz har laget en film fra bassenget. Enjoy!

Det har vært to flotte dager og vi har lært masse. Å gå fra så stor frustrasjon til mestringsfølelse av å endelig klare det, var helt fantastisk.

Embret og Vilde