Slogen

Hei og hopp, kjære lesere!

Etter helgens festligheter var alle klare for en heidundranes Slogen-tur! Slogen er en mye besøkt topp på Sunnmøre, og ligger 1564 moh. Tirsdag formiddag gikk med på pakking av fellesmat og utstyr, før hele klassen turet avgårde i minibussen mot Stranda og Liasetra, hvor startskuddet gikk for første etappe. På denne turen var vi så heldige å få besøk av to friluftslivstudenter fra Høgskulen i Volda, Sol og Mathilde. Til tross for sin unge alder, var de rutinerte turgåere, og begge hadde vært på Slogen tidligere. De kom med smarte tips og triks til både påkledning og gå-tempo, som en eldrende mann som Eirik helt hadde glemt.

1265003_10153297166465111_701381327_o
Fantastisk flott utsikt under lunsjpausen.

Vel fremme ved DNT-hytten i bunnen av Slogen, Patchellhytta, møtte vi på Afrika-klassen, som skulle bestige fjellet samme dag som oss. Tradisjon tro ble turens første måltid Pasta di Parma med bogskinke, altså et fortreffelig gourmetmåltid!
Onsdag morgen var alle friske, klare, gira og ivrige på å komme seg til topps. Det var også mye spenning i luften angående turen, på grunn av et lag med nysnø som vi kunne skimte på toppen. Til tross for dette la vi i vei, alle for en og en for alle.
Veien var lang, bratt og glatt, men Sør-Amerika-elevene lar seg ikke knekke så lett! Med et godt samarbeid, viljestyrke og gode fjellsko klatret, krabbet og dyttet vi hverandre til topps. Der ventet det oss en surrealistisk flott utsikt, og det var lett å glemme Eiriks bemanninger om å “GÅ PÅ ALLE FIRE!” der vi stirret trollbundet utover Sunnmøres fantastiske natur.

slogen-2

 

1380100_10151631457711496_1707079483_n
En over middels fornøyd lærer, etter at alle elevene kom seg helskinnet opp og ned.

Etter å ha gjennomført turens viktigste sjekkpunkt; bildedokumentasjonen (tross alt derfor man går på tur), var det tid for nedstigning, noe som var litt lettere sagt enn gjort. Men igjen viste elevene seg fra sitt beste, og alle kom trygt ned, både Sør Amerika og Afrika. Vil gi tittelen “ukens helt” til Mathias, grunnet hans formidable innsats under nedstigningen. *klapp på skulderen*

1264445_10153297166215111_670513759_o
Sør-Amerika- og Afrikaklassen er storfornøyde med å ha besteget Slogen, til tross for både snø og is.

På torsdag gjorde vi det samme som på Tafjordfjellturen, og gikk ned den veien Afrika-klassen hadde kommet opp. Etter en stund kom vi frem til afrikanernes minibuss, og nok en gang kunne vi glede oss til dusj og seng som ventet oss på skolen.

Ingrid