Kajakk- og klatreuke!

Heihei, bloggen!

Denne uken har vært folkehøgskoleårets første “vanlige” uke. Det betyr 4 økter med valgfag, fordelt på mandag, torsdag og fredag, med linjefagene i mellomtiden. Vi brukte disse linjetimene til en innføring i både havkajakk og klatring. Klassen ble delt i to, hvor den ene gruppen ble med Einar for å klatre, imens den andre var med Eirik og padlet.

Gruppen som startet med å klatre fikk først en innføring i klatresikkerhet i gymsalens lille klatrevegg på mandag. Her ble både skrukarabiner, taubremser, åttetallsknuter og klatreseler gjennomgått og prøvd, og vi fikk også prøve oss på å klatre opp veggen ett par ganger. Tirsdag var det tid for den ordentlige klatringen, som fant sted utendørs, i en fjellvegg i nærheten. Vi busset avgårde med alt utstyret, og rigget opp tre ulike klatreruter med tre ulike vanskelighetsgrader i fjellveggen. Til tross for ulikt utgangspunkt og ulike ambisjoner overrasket de aller fleste, både seg selv og Einar.

1377009_10151631449116496_1507444913_n
Gina i dyp konsentrasjon imens hun sikrer Vilde.

Onsdag var det tid for aktivitetsbytte, og halvdelen som først hadde klatret, skulle nå ut og padle. Også her var det en del informasjon, tips, triks og regler som skulle printes inn i hjernebarken vår før vi fikk sette oss i kajakkene. Eirik viste hvordan man bruker spruttrekk, åre og redningsvest og hvordan man, ved hjelp av tyngdeoverføring og hoftebevegelser, kunne holde kajakken på rett kurs. 1262706_10151863080347767_1465489557_o

Det var (u)heldigvis bare to av elevene som fikk vist hva de hadde lært av kameratbergingen på Standalhytten, og hva man gjør om man tipper rundt. De to vinnerne av dette lotteriet var Birk og Linn Charlotte, men de tok det hele med et (kaldt) smil. Til tross for at vi bare hadde noen få timer å padle på, synes Eirik at klassen gjorde en formidabel innsats, og at samtlige hadde en ekstremt bratt læringskurve.

Uken endte i årets første frihelg, hvor noen elever vendte nesen hjemover, imens resten nøt noen deilige dager her i Ørsta, omkranset av de fantastiske Sunnmørsalpene.

Ingrid