Harry Potter-elevkveld på Ørstvort!

Avada Kadavra og Forvento Vergum, Harry Potter-elevkveld for alle penga!

1382124_10151665205826496_861466659_n

Her på Møre folkehøgskule har vi noe så fantastisk som elevkvelder, noe de aller fleste sikkert har notert seg allerede. Disse elevkveldene styres naturligvis av elevene selv, hvor man har ansvar for oppvarting og underholdning av de andre elevene. Alle gode ting er som kjent tre, og arrangeringen av årets tredje elevkveld ble da naturligvis gitt til skolens praktelever; nemlig Adventura Sør Amerika-klassen. Etter en søndagsbrainstorming kom vi frem til tema og ideer til ulike innslag, og valget falt på Harry Potter. En uke med intensiv øving senere, var resultatet klart, og de andre elevene ved Møre folkehøgskole visste lite om hvilken heidundrende kveld de hadde i vente…

1255491_10153360284525287_310947078_n
Lærere og andre hedersgjester er klare til å ta imot resten av elevene ved Ørstvort skole for hekseri og trolldom.
IMG_0068
Anna og Martin (Annas kjæreste) er i full gang med matlagingen

Etter middag på ekte trollmannsvis, som naturligvis var enchiladas, var vi klare for show-time. Klassen stilte opp som ulike lærer- og voksenkarakterer i Harry Potter-eventyret, og resten av skolens elever var delt inn i ulike hus. Adventura ekstremsport var Smygard, Afrika ble Griffing, Animasjonsklassen gikk under navnet Håsblås og Kinaklassen var Ravnklo.

SAMSUNG CSC
Griffing (Adventura Afrika)

Her er en oversikt over hvilke roller de ulike elevene hadde:

Tommy – Professor Slur
Mauritz – Lucifus Malfang
Mathias – Sirius Svaart
Embret – Filius Flitwick
Fredrik Pablo – Viktor Krumm
Torgeir – Lord Voldemort
Birk – Vaktmester Nask
Hana – Professor Humlesnurr
Ingrid – Venke Dolorosa Uffert
Inger – Belatrix de Mons
Vilde – Professor McSnurp
Kathrine – Raker Rummelfiold
Dødseterne; Linn Charlotte, Eldri, Gina, Anna, Ane Sofie, Mats

553123_10151665205976496_1867180159_n
Severus Slur (Tommy) og Venke Dolorosa Uffert (Ingrid)

Programmet var fullspekket av overraskelser, og nye talenter ble avslørt. Det hele startet med et slags syngende Harry Potter-puppet show, med Mathias, Ane Sofie, Inger, Torgeir, Linn Charlotte og Tommy. Deretter kom innslagene som perler på en snor, med sopelimekonkurranse, Harry Potter-quiz og ulike danseinnslag. Sistnevnte i form av både en “call on me”-inspirert aerobicdans og en “dansebattle” mellom det gode og det onde. I motsetning til det originale Harry Potter-eventyret var det ikke de gode som gikk av med seieren denne gang, men Team Voldemort. Resultatet av dette ble at hele verden skulle renses for grums og halvblodstrollmenn, og årets “mordlek” ble derfor satt i gang.

Her er en video fra dansebattle’n:

Mordleken gikk ut på at alle hekser og trollmenn ved Ørstvort skole for hekseri og trolldom (alle elevene ved Møre folkehøgskole) fikk utdelt hver sin lapp, hvor navnet på en annen heks eller trollmann stod skrevet. Dette var da ditt offer, og din viktigste oppgave i livet ble automatisk å drepe den utvalgte, med “Avada Kadavra”. (For de som desverre ikke har hatt den gleden av å lese “Harry Potter”, er dette en trylleformel som fører til momentan død). Men det var noen kriterier og begrensninger; for å drepe måtte man være alene med offeret, og drap kunne ikke utføres på offerets soverom, eller på et bad. Leken kommer da mest sannsynlig til å vare i lang tid fremover, og elevene vil mest sannsynlig bli kronisk paranoide, og oppholde seg uvanlig mye på de valgte friområdene. Det virket som at hele skolen var begeistret over dette nye spenningsmomentet i hverdagen, men det var ingen overraskelse at det var animasjonsklassen som tok dette mest på alvor.

Så da gjenstår det bare å krysse alle tryllestaver, finne frem usynlighetskappene og forsvare seg best mulig med Exitarmus forrædere og Forvento Vergum, om du skulle være så uheldig å havne i veien for en desperant. Og sist, men ikke minst; ta ukruttkartet til hjelp og på tro og ære love at du er ute på røverstreker.

Ingrid